Véres merénylet egy nigériai buszállomáson

Vágólapra másolva!
Kéttucat körülire teszik a halottak számát abban a robbantássorozatban, amelyet a Nigériai Kano egyik buszállomásán követtek el. Öt detonáció történt, sok busz is megrongálódott.
Vágólapra másolva!

Legalább 20 ember meghalt abban a robbanássorozatban, amelyet a Nigéria északi részén fekvő Kanóban követtek el ismeretlenek - jelentette a BBC brit közszolgálati csatorna. Az MTI szerint 25 halálos áldozata van a robbantásoknak.

A merénylők a zömében muszlimok lakta északi országrész legnagyobb városának keresztény negyedében robbantottak egy buszállomáson. Öt nagy erejű robbanás történt, több autóbuszban keletkeztek súlyos károk, és sok ember meghalt, illetve megsérült.

Egyelőre senki nem vállalta magára a robbantásokat, de a térdségben aktív muszlin szélsőséges csoport, a Boko Haram több alkalommal követett már el merényleteket a városban.

A Boko Haram támadásai az elmúlt években elsősorban a lakosság felét kitevő keresztények, illetve a rendőrség ellen irányultak. A terrorszervezet - amely 2010 óta több mint 1400 ember haláláért tehető felelősé - a közelmúltban több keresztény templom ellen hajtott végre pokolgépes merényleteket.