Vágólapra másolva!
Kedden hazatért a katalán fővárosba Tito Vilanova, az FC Barcelona labdarúgócsapatának vezetőedzője, akit közel két hónapig kezeltek New Yorkban.

A 44 éves szakember nyálmirigyéből rosszindulatú daganatot távolítottak el decemberben, s januárban utazott el New Yorkba. Korábban, 2011 novemberében is átesett már ilyen operáción.

Tavaly december óta Jordi Roura másodedző irányítja a sokáig hullámvölgybe került, ám a Bajnokok Ligájában nyolc közé jutott csapatot.

A csapat tájékoztatása szerint a szakember reggel ért Barcelonába, s már otthonában pihen. A katalán együttes mai edzésén még biztosan nem lesz ott, s egyelőre az is kérdéses, hogy mikor ül majd vissza a kispadra.

Amióta Vilanova nincs a csapat mellett, az ősi rivális Real Madrid nemcsak bajnoki mérkőzésen győzte le a Barcelonát, hanem ki is ejtette a Király-kupából. A bajnokságban ugyanakkor magabiztosan vezet a Barca - 13 pont az előnye a Reallal szemben tíz fordulóval a zárás előtt -, a Bajnokok Ligájában pedig negyeddöntőt játszik a Paris Saint-Germain együttesével.

A Barcelona következő bajnoki mérkőzése szombaton lesz a Celta Vigo otthonában, a PSG elleni első BL-felvonás pedig április 2-ára esik, idegenben.