Renault-val kezd közös gyártásba a Rába

Vágólapra másolva!
Szándéknyilatkozatot írt alá a Renault Trucks Defence és Rába Jármű Kft. tűzoltójármű-alvázak közös fejlesztéséről és gyártásáról - közölte a befektetőkkel a Rába Nyrt.
Vágólapra másolva!

Tűzoltójármű-alvázak közös fejlesztéséről és gyártásáról írt alá szándéknyilatkozatot a Volvo csoporthoz tartozó Renault Trucks Defence és a Rába - közölte az utóbbi cég a befektetőivel. . A hazai piaci lehetőségek kiaknázását célzó együttműködés a Renault élvonalbeli technológiájára és a Rába speciális kompetenciáira, fejlesztési és gyártási kapacitásaira épül - áll a közleményben.

A két társaság a potenciális piaci lehetőségek miatt döntött úgy, hogy a korábbi buszgyártásról szóló megállapodásukat kiterjesztik más területre. A közös konstrukció alapja a Renault nagy teljesítményű, összkerékhajtású, terepjáró képességgel rendelkező alváza. A kooperációs gyártás keretében a Renault alvázegységei a Rába speciális alkalmazásokra tervezett futóműveivel és más Magyarországon gyártott tételekkel egészülnek ki - írja a közlemény.

A tűzoltójármű-alvázának első prototíusa még idén legördülhet a gyártószalagról, a folyamatos sorozatgyártás pedig a piaci igényektől függ majd, de 2014-től a hazai igényeket is ki tudják elégíteni.

Pintér István, a Rába Nyrt. elnök-vezérigazgatója az Investor.hu-nak adott májusi interjújában kiemelte, a Volvo-val közös együttműködések lehet a vállalat egyik fontos növekedési forrása. Igaz, Pintér István akkor még csak a buszpiacon történő közös lehetőségekről beszélt. Mindenesetre jó jelnek tekinthető, hogy szándéknyilatkozatot írt alá a két társaság.

Rába napi grafikon

Forrás: Origo