A csodatábla mindent meg tud mutatni

Points, modern jelzőtábla
Vágólapra másolva!
Mindenhez tud irányt mutatni a Breakfast NY fejlesztőcég által készített LED-es iránymutató tábla. A karjai óramutatóként tudnak körbefordulni az oszlopon, a kijlezőn pedig bármilyen felirat megjeleníthető.
Vágólapra másolva!

A hagyományos útmutató táblák nem túl okosak, csak azt az egy-két célpontot mutatják, amelyeket rájuk festettek. Egy New York-i csoport azonban létrehozta a jövő információs eszközét, ami majdnem annyira jól ismeri a várost, mint egy helyi lakos.

A Points nevű számítógép vezérelte tábla három karja 360 fokban körbe tud forogni, mindegyik kar egy ledes megjelenítőt tartalmaz karonként 16 ezer világító diódával, így bármit ki lehet rá írni. Az oszlopon pedig egy egyszerű konzolon lehet megadni, hogy milyen jellegű helyet keresünk. Ha a turista a kocsma gombot nyomja meg, akkor három szórakozóhely felé fordulnak a karok, és még azt is kiírja, hogy körülbelül hány percnyire van a cél.

Időjárásálló változat még nincs az intelligens táblából Forrás: Breakfastny.com



Természetesen az irányítópult is kijelzőkkel van felszerelve, így a Points nevű tábla szabadon újraprogramozható. Egy fesztiválon az éppen kezdődő koncerteket mutathatja, a bulinegyedben lehet Twitter gombot tenni rá, ami a legközelebbi bejelentkezéseket és a rövid üzenetet jeleníti meg. Arra is van lehetőség, hogy a napszakoknak megfelelően változzanak a gombok funkciói: reggel kávézót, délben éttermet, este színházakat vagy mozikat mutathat a tábla.



A Points honlapja egyelőre csak kecsegtet azzal, hogy készül teljesen időjárásálló verzió a táblából. Azt a változatot nem csak fesztiválokra vagy konferenciákra lehet majd kivinni, hanem ki is lehet állítani a belváros egy pontjára állandó információs pontként. A jelenlegi verziónak még stabil és gyors internetkapcsolattal kell rendelkeznie, ez pedig a városok szabadon választott pontjain nem feltétlenül megoldhatók.