Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Bernie Ecclestone szignója az idei verseny előtt két órával rákerült a dokumentumra a Red Bull motorhome-jának felső szintjén. A jövőre visszatérő Osztrák Nagydíj sem veszélyezteti a mogyoródi futamot.

Bernie Ecclestone és Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter az idei verseny előtt két órával, a Red Bull motorhome-jának legfelső emeletén aláírta a Magyar Nagydíj 2021-ig érvényes szerződését, további öt évvel meghosszabbítva az előző, 2016-ig szóló rendezési periódust.

Bár korábban felmerült, hogy a Hungaroring legutóbb 2003-ban módosított vonalvezetését az előzés megkönnyítése érdekében át kell szabni, Ecclestone az Origo F1Hírek kérdésére azt mondta, a már kilátásba helyezett újraaszfaltozás mellett más feltétele nem volt a hosszabbításnak. " Szerintem most már minden részlet tisztázott" - jelentette ki, megjegyezve, hogy a mogyoródi verseny "mindig biztonságban volt. Mi kézfogással kötjük az üzleteket."

Ecclestone hosszabbított a Hungaroringgel Forrás: MTI/EPA/Peter Steffen

Ecclestone hangsúlyozta azt is, hogy a Hungaroring nem forog veszélyben a Forma-1-be jövőre visszatérő Osztrák Nagydíj miatt. "Ne aggódjanak emiatt, ezzel nem lesz semmi gond" - mondta, bár arra nem volt hajlandó felelni, hogy melyik pálya fog kipottyanni a körforgásból. A kérdésünkre, hogy a pletykák szerint megint elakadt New Jersey-i projekt sínen van-e, kitérő választ adott: "Ha összejön, az jó lesz."

Az 1986-ban épült Hungaroringet viszont méltatta. "Ez egy fantasztikus pálya, nagyon karakteres, ami néhány új pályára nem igaz" - vélte. "Azok kicsit unalmasak, de idővel karakteressé válnak."

Gerstl Péter, a Hungaroring Sport Zrt. alelnöke az Origo F1Híreknek azt mondta, semmilyen különleges akadályt nem kellett elhárítani a szerződés meghosszabbításához. "Nem, mert Bernie szereti Magyarországot, szívesen jön ide" - mondta. "Magyarország jó hely a Forma-1-nek, a kooperáció az állam és az F1 között első osztályú, és természetesen én is mindent megpróbáltam, hogy a verseny itt maradhasson."

Hozzátette, hogy a 2014-es Magyar Nagydíjat már mindenképpen az újraaszfaltozott Hungaroringen rendezik meg. A burkolat cseréjét "vagy késő ősszel, vagy egész korán tavasszal kezdjük meg, ahogy az idő megengedni" - tette hozzá.

Az egymáshoz közeli időpontban megrendezésre kerülő spielbergi és mogyoródi futamok között valamilyen együttműködés is lehet. "Gondolkodunk egy kooperáción" - erősítette meg Gerstl. "Ebben a pillanatban a Red Bull főnöke, Dietrich Mateschitz úr öthetes szabadságát tölti egy szigeten, ahol nem lehet elérni. Megígérte, hogy ha szeptemberben visszatér, én leszek az első, akit felhív."

Mindent egy helyen az Eb-ről