Frankfurt legdurvább autója

Frankfurti autószalon, Brabus 700, hatkerekű Mercedes szörnyeteg
Vágólapra másolva!
Négy tonna, hat kerék, hétszáz lóerő. Az arab olajsejkek legújabb játékszere a Brabus standján található.
Vágólapra másolva!

Már az eredeti, tuningmentes, félmillió dollárba kerülő Mercedes G63 AMG 6x6 létezését sem értettük, de Frankfurtban kiderült, hogy az értelmetlenséget is lehet fokozni. Minden idők legdrágább szériagyártású Mercedesének ugyanis megjelent a tuningváltozata Brabus B63S - 700 6x6 néven.

Fotó: Mudra László - Origo

Az elnevezés egy olyan hatkerekű, platós G osztályt takar, amelynek a belseje a luxusautókat idézi, dupla hátsó tengelyével nem ismer akadályt, mellesleg az 5,5 literes biturbó V8-as motorja 700 lóerőt és 960 Nm-t tud a két új turbónak, az átprogramozott elektronikának és az új, aktív flepnikkel ellátott sportkipufogónak köszönhetően.

Fotó: Mudra László - Origo

A monstrum 7,4 másodperc alatt gyorsul százra, miközben elégeti egy kisebb város éves benzinfogyasztását, a végsebességét pedig csak azért korlátozták 160 km/órára, mert 37 colos (külső átmérő) extrém terepgumikon fut, amelyekben akkora bütykök vannak, mint Bud Spencer ökle. Nemcsak a motort, a külsőt is megvadították a bottropi tuningcégnél, a sárvédőszélesítéseket és a motorháztető púpját például karbonból készítették.

Fotó: Mudra László - Origo

Érthetetlen a tömegcsökkentési szándék, hiszen a B63S - 700 6x6 így is majdnem 3775 kilót nyom, az a pár deka, amivel a plasztik többet nyomna, már igazán nem osztana, nem szorozna. Sajnos az autó árát nem árulta el a Brabus, de alighanem nem járunk messze az igazságtól, ha átszámítva minimum 140-150 millió forintra taksáljuk.

Fotó: Mudra László - Origo