Vágólapra másolva!
A vártnál jobban sikerült a harmadik negyedéve az Amazonnak - derült ki a vállalat gyorsjelentéséből. Az internetes óriáscég az elemzők által előrejelzettnél nagyobb mértékben tudta növelni árbevételét, melynek köszönhetően a vesztesége is kisebb lett a vártnál. Az eredményekre több mint 8 százalékot ugrott piaczárás után a részvény.
Vágólapra másolva!

A gyorsjelentés főbb pontjai:

  • Egy év alatt 24 százalékkal, 17,1 milliárd dollárra nőttek az Amazon bevételei, miközben a szakértők csak 16,8 milliárd dollárra számítottak.
  • Ennek köszönhetően a vártnál kisebb volt a cég nettó vesztesége, mely 41 millió dollárt tett ki az egy évvel korábbi 274 millió dollár után.
  • A működési veszteség 25 millió dollárt tett ki, ami jóval alacsonyabb, mint a vállalat által korábban várt minimum 65 millió dolláros veszteség.
  • A vállalatnál zajló óriási beruházások (a társaság többek között a raktárkapacitásait szeretné növelni) miatt megugrottak a költségek, a technológiai költségek 45 százalékos növekedés után 1,73 milliárd dollárt tettek ki.
  • A negyedik negyedévben 23,5-26,5 milliárd dollár között alakulhat az árbevétel a hagyományosan erős karácsonyi időszaknak köszönhetően.
  • A működési eredmény 500 millió dolláros mínusz és 500 millió dolláros nyereség között alakulhat a negyedik negyedévben.

A gyorsjelentésre 8,3 százalékot ugrott tegnap piaczárás után a részvény.

Amazon árfolyama (Nasdaq) Forrás: [Bloomberg, Investor.hu]

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!