Vágólapra másolva!
Nyitás óta alapvetően nem sokat változott a kép az európai piacokon, sem a nyugat-európai, sem pedig a régiós tőzsdék nem tudnak emelkedni. Ezzel együtt a BUX valamelyest felülteljesítőnek számít mínusz 0,3 százalékkal.
Vágólapra másolva!

Elsősorban a Magyar Telekom tartja még a BUX indexet, a tegnap történelmi mélypontot elérő részvény ma 0,7 százalékos emelkedésre képes. A Richter és az OTP ugyanakkor gyenge, 0,1-0,5 százalékos visszaesésben található, bár a bankpapír ma 1 százalék feletti mínuszban is járt. A Mol továbbra is a 14500 forintos szinttel harcol, miközben a tegnap jelentő CIG Pannónia 5 forintot veszített, és 2 százalékkal mínuszban áll.

Nagyobb mozgások Európában sem láthatóak, egyedül a spanyol és az angol tőzsde mutat 1 százalék körüli mínuszokat, a centrum országok részvénypiacai azonban 0,2-0,4 százalék közelében tartózkodnak. Hasolnóan nyithatnak majd az amerikai piacok is, így alapvetően továbbra is negatív a hangulat a tegnapi atlantai Fed elnök nyilatkozata után, melynek értelmében felerősödtek az eszközvásárlási program mihamarabbi kivezetésével kapcsolatos félelmek:

A Magyar Telekom árfolyama Forrás: Bloomberg, Investor.hu
Forrás: Investor.hu
Forrás: Investor.hu
Forrás: Investor.hu