Itt vegyen ajándékot, ha nem akar stresszelni

Chococo Csokoládérium
Vágólapra másolva!
Egy helyen be lehet szerezni az ajándékokat, és biztos, hogy mindenki örülni fog. 
Vágólapra másolva!
Delizia Gourmet & More Forrás: Sarki Fűszeres

Az ehető ajándékok beszerzését több okból is érdemes megfontolni. Először is, ez a módszer nagyon kényelmes, mivel egyetlen helyen be lehet vásárolni mindenkinek, és csak egyszer kell sorban állni. Nincs rohangálás, kapkodás, a stresszfaktort maximum a csokoládé ízesítésének kiválasztása jelenti.

Az sem elhanyagolható szempont, hogy egy ehető ajándéknak mindenki örül, ha az beleillik az aktuális étkezési szokásaiba, vagy nem borítja fel teljesen a fogyókúráját. Van, aki azonnal elfogyasztja, és van, aki a szebb napokra tartogatja majd a kulináris meglepetést, az viszont garantált, hogy a megfelelő ajándékkal szerzünk neki néhány szép pillanatot.

Összeszedtünk néhány olyan budapesti lelőhelyet, ahol nagy eséllyel letudhatja az ajándékvásárlást, és szakértő segítséget is kap a választáshoz.

Food Fusion

A 2012 októberében nyílt delikát üzlet tulajdonosainak célja az volt, hogy itt olyan termékek is kaphatók legyenek, amelyek egyáltalán nem, vagy csak kisebb választékban szerepelnek más boltok kínálatában. A Food Fusion igen erős az olasz és az ázsiai vonalon, ezenkívül nagyon széles a választék magyar kézműves termékekből is – egy különleges lekvár, borzselé vagy keksz utolsó pillanatos ajándéknak is beválik. A friss tészták egyenesen egy olasz manufaktúrából érkeznek, a 30-féle belga sör pedig tényleg megmentheti a tanácstalan ajándékozókat.

Delizia Gourmet & More Forrás: Delizia Gourmet & More

Delizia Gourmet & More

A Hegyvidék Bevásárlóközpont mínusz egyes szintjén található üzlet kínálatának felfedezéséhez egyetlen alkalom biztosan nem elég. Olaj- és ecetritkaságok, szószok, lekvárok, mézek és a rengeteg édesség mellett olyan ritkaságokat is be tudunk szerezni, mint a szarvasgombás kacsazsír, a mascarponés csirkekrém vagy a mangalica tepertőkrém. A fűszerválasztékról sokat elmond, hogy csak sóból harmincfélét tartanak. A bevásárlás nem egy tízperces történet lesz.

Chococo Csokoládérium

Fel kell készülni arra, hogy itt nemcsak másoknak veszünk majd ajándékot, hanem magunknak is. Ez csak természetes, ha már puszta önzetlenségből képesek vagyunk elzarándokolni a csokoládéfogyasztók Pauler utcai szentélyébe. Mintegy 3000 csokiból választhatunk, és természetesen vannak ajándékcsomagok is, hogy könnyebb legyen döntéseket hozni. A cukormentes és laktózérzékeny igényekre is találunk megoldásokat.

Chococo Csokoládérium Forrás: Chococo

Sarki Fűszeres

A Sarki Fűszeres nemcsak delikát üzlet, külön fogalom, találkozó- és reggelizőhely egyben. Ebben a békebeli hangulatban szinte lehetetlen stresszelni az előkészületek miatt, már csak azért is megéri benézni, hogy egy kicsit elfelejtsük a mókuskereket. A különleges ecetek, olajak, fűszerek felhasználásához tanácsokat is kapunk, és akkor is érdemes útba ejteni, ha bort vagy párlatot akarunk ajándékozni. Az adventi időszakban vasárnap is nyitva tartanak.

Szép Kis India

Senkit ne riasszon el, hogy az üzlet kirakatában főleg kozmetikumok, ékszerek és ruhák vannak. Bár ezek között is sok hasznos dolgot találunk, ha az alanyunk, akinek ajándék keresünk, Ázsia-rajongó, ami minket most igazán érdekel, az alagsor. Itt minden megvan, ami egy jó kis indiai, thai, stb. ételhez kell, csak a fűszerek elfoglalnak egy egész falat. Amivel vigyázni kell, azok a csípős dolgok – Ázsiában a „mild” kategória is az itthoni haladó szintnek felelhet meg, ezért indiai értelemben vett csípős ajándékot csak legedzettebb hozzátartozóinknak, illetve esküdt ellenségeinknek vásároljunk.