Vágólapra másolva!
Változékony lesz az idő a következő napokban. Elszórtan lehet csapadék egy gyengülő frontrendszer miatt, de kevésbé lesz erős a fagy, mint amilyen csütörtökre virradóan volt.
Vágólapra másolva!

Péntekre virradóan átmenetileg mindenütt megnövekszik a felhőzet, főként északon, keleten fordulhat elő elszórtan zápor, hózápor. Pénteken eleinte még napsütés is várható, majd délután egy hullámzó frontrendszer melegfronti szakasza közelíti meg a Kárpát-medencét, emiatt ismét vastagodni kezdenek a felhők.

Szombaton eleinte többnyire borult időre van kilátás, főként az északi országrészben fordulhat elő hószállingózás, kisebb havazás, havas eső, majd egyre nagyobb területen felszakadoznak a felhők.

Vasárnap a változóan felhős ég mellett hosszabb-rövidebb napos időszakokra is lehet számítani. A déli megyékben ismét erősen megnövekszik a felhőzet, de csapadék ott sem valószínű.

A hét elején télire váltott az időjárás, és eddig a csütörtökre virradó éjszaka volt a legerősebb a fagy, -6 Celsius-fokig süllyedt a hőmérséklet. A hét végén már nem lesz épp ennyire hideg: szombaton -2, +3, vasárnap jellemzően +1, -5 fok között alakul a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet.

Napközben az átlag közelében valószínű a csúcshőmérséklete, a délutánonként 1 és 7 fok közé melegszik fel a levegő.