Programajánló gyerekeknek

programajánló, Mikulás
Vágólapra másolva!
Mikulás, Makaróni karmester és Sárkányölő Krisztián a hét legfontosabb szereplői.
Vágólapra másolva!

Mi más lehetne a hét legfontossabb eseménye, mint Mikulás érkezése - azért van pár egyéb rendezvény és színházi előadás is, ami igyekszik felvenni a versenyt.

Forrás: AFP/Balint Porneczi

Mozdulj ki!

Pécsett “Éjszakai” Mikuláskereső túrát szerveznek kalandvágyó 3-10 év közötti gyerekeknek és szüleiknek december 5-én, délután 5 órától: a Mecsek útjain portyázva megleshetik Mikulást, mielőtt még Pécsre érne. A gyerekek a kalandon túl süteményt és meleg teát kapnak, mindezt potom 500 forintért. Vigyázat: előzetes regisztráció szükséges ezen a címen.

Kevésbé kalandos, de annál ínycsiklandóbb szórakozást kínál a Magyar Mezőgazdasági Múzeum, ahol péntektől vasárnapig Rácalmási Töknapokat tartanak. Lesz tökfaragás, tökmustra, tökös falatok kóstolása, kézműves programok, néphagyományok felelevenítése és sok egyéb érdekesség. A felnőttjegy 1100 forint, a gyerekjegy ennek a fele, 550 forint lesz.

Alsógödön Adventi vásárt rendeznek a Búzaszem iskolában vasárnap 10 órától: a sok színes programon és árun kívül finom falatok és mesesarok fogadja a családosokat, benne Dóra Áron, a Népművészet Ifjú Mestere, a Fölszállott a páva középdöntőse várja a kicsiket és a nagyokat, míg a kézműves foglalkozásokat Csíki Lóránt vezeti.

Színház és zene

December 6., 7. és 8-án is megtekinthető Budapesten a Fabula bábszínház tündéri bábelőadása, a Mikulás ajándéka, benne Balambusz, a jóságos kiskrampusz a főszereplő, aki idén segíthet először Mikulásnak az ajándék szétosztásában.

Nagyobbaknak (8-12 éves gyerekeknek) szól a december 7-i Makaróni karmester kalandjai című rendezvény az Állami Operaházban. A résztvevőknek az a feladatuk, hogy segítsenek szegény Makaróninak megtalálni az elveszett karmesteri pálcáját - a nagy keresgélés közben pedig végigjárják az Operaház rejtett szegleteit, eljutnak a díszletfestő terembe, megnézik hol öltöznek az énekesek, elérkeznek a színpad mögé, ahonnan végül a nézőtéren találják magukat.

Sárkányölő Krisztián pedig, egy hamisítatlan vásári bábjáték hőse Mufurcka királykisasszony megmentésére indul Hévizen, a Helios hotelben szombaton, délután fél 6-kor. Az előadást a Griff bábszínház társulata adja elő.

Végül egy izgalmas, 10 állomásos “akadályversenyre” hívjuk fel a kedves szülők figyelmét: szombat reggel 10 órától kezdődik a Millenáris Teátrumban a Száncsengő állomások című rendezvény: a gyerekeknek az a feladatuk, hogy az információs pulttól indulva bejárják az összes helyszínt, például a Kutyatárat, Pletyka teret és a Ritmus sétányt, és mindegyiken megoldjanak valamilyen tanító és szórakoztató feladatot. Aki minden akadályon átjutott, az ajándékot kap.