Összevissza mutogatott Mandela búcsúztatásán a jeltolmács

Vágólapra másolva!
Az lett volna a feladata, hogy közvetítse a siketeknek és nagyothallóknak a beszédeket, de a jelnyelv helyett úgy mutogatott, hogy azt legfeljebb ő értette.
Vágólapra másolva!

"Mutogatni mutogatott, de annak az ég világon semmi jelentése nem volt" - kommentálta a brit siketek szövetségének elnöke, David Buxton a brit Telegraph című lapnak azt a mutatványt, amit Nelson Mandela keddi búcsúztatásán mutatott be a jeltolmács. A férfi feladata lett volna, hogy a megemlékezésen elhangzó beszédeket, többek között Barack Obama amerikai elnök beszédét közvetítse a siket és nagyothalló közönségnek, de az a jelnyelvet használó Buxton szerint csak gyerekes kézmozdulatokból és tapsolásból állt, olyan volt, mintha a tolmács soha nem tanult volna jelnyelvet.

Egy jeltolmács szörnyűséges cirkusznak titulálta a több órán át tartó mutatványt. A dél-afrikai parlament egy siket tagja már a műsor közben jelezte a Twitteren, hogy a jeltolmács kamuzik. "Kérem, hozzák le a színpadról" - írta. Buxton szerint a férfi egyszerű csaló lehetett, aki így akart közel kerülni a megemlékezésen beszédet mondó híres emberekhez.