Ír börtönbe kérte magát az ír gázoló

Vágólapra másolva!
Kedden benyújtotta a kérelmet, pénteken már ír börtönben lehet.
Vágólapra másolva!

Benyújtotta kérelmét az ír gázolóként ismertté vált Francis Ciarán Tobin, hogy hétfőn Magyarországon megkezdett fogházbüntetésének további részét Írországban tölthesse le – közölte délután a Fővárosi Törvényszék. A törvényszék büntetés-végrehajtási bírája kedden jegyzőkönyvbe vette a kérelmet, és a nyilatkozatról készült jegyzőkönyvet továbbította az illetékes hatóságnak.

Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter kedden délelőtt már engedélyezte is a kérelem teljesítését. A minisztérium közölte, a Leányfalun halálra gázolt áldozatok családjával történő előzetes egyeztetés alapján írták alá az engedélyt, hogy Írországban töltse le büntetését a férfi. Már az ír minisztériumot is tájékoztatták, és a lefordított jegyzőkönyvet elküldték nekik.

Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter hétfőn este közölte, hogy a kérelem benyújtásával meginduló eljárás révén, a korábbi megállapodás alapján, Tobin január 17-én elhagyhatja Magyarországot, hogy hazájában folytassa büntetésének letöltését.

Kövessen minket a Facebookon is!