Csongrád megye nagyon számít a vállalkozóira

Vágólapra másolva!
A Nemzetgazdasági Minisztérium idén is pályázatot hirdetett olyan mikro-, kis- és középvállalkozások beruházásaira, amelyek munkahelyeket hoznak létre. Összesen 13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásról beszélünk, minden fillér gazdára vár.
Vágólapra másolva!

B. Nagy László csongrád megyei kormánymegbízott ma sajtótájékoztatón foglalta össze, hogy megyéjük legalább akkora összeget vihet haza idén, mint tavaly. Már 2012-ben is jócskán kihasználták a forrásokat, tavaly viszont 376 munkahelyet teremtettek, és 1500 lakos mondhatja stabilnak a munkahelyi pozícióját abból, hogy 84 pályázójuk nyert el 747 millió forintot.

Az program a kezdetektől, 2011-től kezdve népszerű a megyében, a feltételeket nem nehéz teljesíteni, az eredmények látványosak. A kormánymegbízott kitért arra, hogy 2013-ban novemberről decemberre 7,6 százalékkal sikerült visszanyomni a munkanélküliséget, és ez is 33 százalékkal alacsonyabb a bázisnál.

A pályázat határideje 2014. Február 14. A beérkezett tervekről április 4-éig dönt a tárca. Pályázni csak olyan beruházással lehet, amelyet a pályázó legkésőbb 2014. november 30-ig be tud fejezni.