Hatodik érzéket kapott az okostelefon

samsung galaxy core
Vágólapra másolva!
A Samsung ultrahangos telefonhátlapja jelez, ha használójához bármi túl közel van. Ez egy vak számára nagyon praktikus segítség.
Vágólapra másolva!

A dél-koreai gyártó az olcsó Galaxy Core Advance nevű okostelefonjához készített a fogyatékkal élők mindennapjait segítő kiegészítőket. Ezek közül a legérdekesebb az Ultrasonic Cover nevű tok, amely beépített ultrahangos szenzorával tájékozódni segít a vak vagy gyengén látó felhasználójának. Ha a telefont maga elé tartja, használóját minden két méteren belüli tárgy vagy ember jelenlétéről értesíti a szenzor akár rezgéssel, akár hangos üzeneteken keresztül.

Ez a hátlap tartalmazza a Samsung Galaxy Core ultrahangos szenzorát Forrás: Samsung

A gyártó másik újdonsága egy asztali mobiltartó, amely automatikusan bekapcsolja a készülék szövegfelismerő funkcióját, amely az állvány alatt lévő papírlapon vagy könyvön lévő szöveget olvassa fel.

A cég harmadik újdonsága egy NFC-chippel szerelt címke, amely lehetővé teszi, hogy a telefon használója könnyen megkülönböztessen hasonló alakú tárgyakat. Ehhez a készülék hátlapját kell hozzáérinteni a címkéhez, amelynek hatására az eredetileg elment hangjegyzetet játssza le a telefon. Miért van egy vaknak még egy látónál is nagyobb szüksége egy klassz okostelefonra? Mert egy ilyen készülék részben helyettesíteni tudja érzékeit: erről korábbi cikkünkben részletesen is olvashat.