Összeomlott Los Angeles légi irányítása egy kémrepülő miatt

az amerikai 51-es körzet, nevada, ufo mánia, U-2 amerikai kémrepülő
Vágólapra másolva!
Egy nagy magasságban repülő U2-es gép miatt több utasszállítónak is várakoznia kellett.
Vágólapra másolva!

Az U2-es kémrepülő 18 ezer méteres magasságban repült Los Angeles felett – adja hírül a Guardian. A Szövetségi Légügyi Hatóság (FAA) tájékoztatása szerint a számítógép alacsony magasságú repülésként érzékelte a műveletet, ezért kétségbeesetten megpróbálta újrairányítani a gépet 3 ezer méteres magasságba, miközben más gépeket igyekezett eltávolítani az útjából.

A nagyszámú művelet azonban túlterhelte a szoftvert, túl nagy memóriát kötött le, és megszakította a számítógép egyes funkcióit. Ennek következményeként Los Angelesben és környékén a légi irányítás összeomlott, és több kereskedelmi gépnek is a földön kellett várakoznia. A légi irányítóknak a tartalékrendszereket kellett igénybe venniük, kézzel kellett felhívniuk egymást, hogy kövessék a zsúfolt légtérben tartózkodó gépeket, amíg a rendszer újraindult.

A Pentagon megerősítette, hogy a múlt héten szerdán egy U2-es katonai gép repült Dél-Kalifornia felett rutinfeladatot ellátva, azt azonban nem erősítette meg, hogy a számítógépes problémát ez okozta volna. Az FAA is cáfolta, hogy a hiba a kémrepülőből érkező jel miatt történt.