Vágólapra másolva!
Változatlanul a tegnapi záróértékek közelében folyik a kereskedés az európai tőzsdéken, és a hazai piacon sincs nagy mozgás. Az OTP ralija megakadt, a Magyar Telekom pedig kisebb korrekcióba kezdett. A német IFO gazdasági hangulatindex visszaesése sem tudja segíteni a jókedvet. 
Vágólapra másolva!
  • Továbbra sem tudnak lendületbe jönni az európai részvényindexek a felminősítési hullám ellenére sem, melyek változatlanul tegnapi záróértékeik közelében mozognak. Az olasz FTSE/MIB viszont kiemelkedik társai közül fél százalékos emelkedésével, amit elsősorban a bankpapíroknak köszönhet. A Monte dei Paschi, a Banca Popolare is két százalék feletti pluszt mutat.
  • A német üzleti bizalom a vártnál nagyobb mértékben romlott májusban az IFO-index szerint. Az index értéke 110,4 pontra esett vissza az áprilisi 111,2 pontról, miközben a szakértők 110,9 pontra számítottak.
  • Amerikában sem várható nagy mozgás, a határidős indexek alapján minimális, 0,1 százalék körüli pluszban indulhat majd a kereskedés.
  • A Barclays 0,7 százalékos pluszban mozog a hatalmas bírság ellenére.
  • A hazai tőzsdén sincs nagy mozgás, a BUX 0,1 százalékos mínuszban található dél körül, átlag alatti forgalom mellett. A BUX ezzel kissé lemaradt régiós társaitól, a szomszédos piacokon ugyanis 0,4-0,6 százalékos erősödést lehet látni.
  • Az OTP nem tudja folytatni az elmúlt napok menetelését az alacsony aktivitás mellett, és 0,1 százalékos pluszban mocorog. A Magyar Telekom kisebb korrekcióba kezdett a tegnapi rali után, és 0,6 százalékot esett. Rajtuk kívül a Richter fél százalékot gyengült, a Mol viszont 0,3 százalékot erősödött.
  • A forint egy szűk sávban, 303,4-nél mozog az euróval szemben, míg a dollárral szembeni jegyzés 222,7-nél található.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu