Vágólapra másolva!
Kétségbeesett hozzátartozók az amszterdami és a Kuala Lumpur-i reptéren
Vágólapra másolva!

A Kelet-Ukrajnában csütörtökön lezuhant malajziai repülőgép utasainak kétségbeesett hozzátartozói gyűltek össze az amszterdami, valamint a Kuala Lumpur-i repülőtéren.

Amszterdami helyszíni beszámolók szerint hozzávetőleg százan gyűltek össze a holland légikikötőben, s mélyen megrendülve, sírva érdeklődtek az információs pultnál hozzátartozóik iránt. "Hallottam, hogy itt kell jelentkezni" - mondta a holland televízió szerint egy nő, akinek a sógora utazott a gépen.

Többségük holland volt

A rokonokat és a barátokat valamivel később két busszal és rendőri kísérettel meg nem nevezett helyre vitték, ahol újságírók nem tudnak a közelükbe jutni - közölte a repülőtér. Az utazásszervezők és a holland külügyminisztérium forródrótot hozott létre a hozzátartozók tájékoztatására. Esti jelentések szerint a 280 utasból 154 holland volt.

Kuala Lumpurban szintén zavarodott és lesújtott rokonok, barátok várakoztak helyi idő szerint péntek reggel az ottani repülőtéren, ahol információkat követeltek hozzátartozóikról.

A Malaysia Airlines járata Amszterdamból tartott Kuala Lumpurba, amikor Kelet-Ukrajnában lezuhant, vélhetően lelőtték. A fedélzeten 280 utas és 15 fős legénység tartózkodott, a személyzet valamennyi tagja, az utasok közül pedig 23 maláj volt.