Vágólapra másolva!
A Wolfsburg brazil sztárja, Luiz Gustavo arra számít, hogy idén a tavalyi ötödik helynél is jobb eredményt érhet el a klubjával, és nem bánja, hogy nem fogadta el a topkluboktól érkező ajánlatokat. A középpályás szerint a brazilok mindössze hullámvölgybe kerültek, és a jövőben is fontos címeket fognak nyerni.

A Wolfsburg jövő pénteken épp volt csapata, a címvédő Bayern München ellen kezdi idén a Bundesligát. Milyen érzésekkel készül a találkozóra?– kérdeztük a 26 éves középpályást, akit körinterjú keretében faggathattunk Wolfsburgban.

Nagyon szerettem Münchenben futballozni, több mint két és fél évet töltöttem el a Bayernnél, és ezen időszak alatt sok-sok címet nyertünk a csapattal, így jó érzésekkel térek vissza.

A Dortmund 2-0-ra legyőzte a Bayernt a német Szuperkupa-döntőben, hogy látja, melyek a címvédő gyenge pontjai?

A Bayern még most is Németország, de talán a világ legjobb klubja is. Egyetlen oka van annak, hogy a szerdai döntőben kikapott, jelenleg túl sok a sérült játékosa.

Mit gondol, a Wolfsburg megismételheti a 2009-es eredményét, amikor nagy meglepetésre megnyerte a német bajnokságot?

Klubom szeretne újra egy olyan jó szezont futni, mint akkor. Úgy látom, hogy mindenki rendkívül ambiciózus Wolfsburgban, a mentalitásunk nagyon rendben van, épp ezért együtt elérhetjük, hogy a legutóbbinál is jobb eredményt érjünk el.

Forrás: Joern Pollex Getty Images/Turner Broadcasting System

Tehát a legutóbbi az ötödik hely után szeretnének legalább a BL-indulást érő negyedik helyen végezni?

Pontosan.

A Real Madrid, az Arsenal és a Manchester United is érdeklődött ön iránt a sajtóban megjelent hírek szerint. Ha vált, akkor már most a BL-ben futballozhatna. Nem hiányzik a Bajnokok Ligája?

Természetesen minden futballistának az az álma, hogy egy BL-csapatnak legyen a tagja, de most nagyon boldog vagyok Wolfsburgban, és az a célom, hogy minél jobb eredményt érjek el itt. Szeretnénk az Európa Ligában is jól szerepelni.

Tíz fiatallal edzett és focizott a Cartoon Network fociakadémiáján, milyen élmények érték?

Nagyon boldog vagyok, hogy ezekkel a srácokkal gyakorolhattam, hiszen jól emlékszem, amikor én is ilyen fiatal voltam, mennyit jelentett nekem a futball iránt érzett szenvedélyem. Most ugyanezt láttam rajtuk, és ez jó érzéssel tölt el.

Gustavo és az Origo tudósítója Wolfsburgban Forrás: Kapornai István

Hogy tetszettek a nyertes srácok trükkjei?

Volt pár olyan, amelyet én sem tudnék megcsinálni (nevet). Igaz, az én posztomon, védekező középpályásként ezekre nem is nagyon lenne szükségem a pályán.

Mi volt a legjobb tanács, amit gyerekként kapott, és később, futballistaként hasznosítani is tudott?

Az, hogy igyekezzek mindig többet dolgozni annál, mint amennyit a többiek dolgoznak. A futballban is óriási a konkurencia, így csak ezzel a hozzáállással lehet sikeresnek lenni.

Mit gondol a brazil válogatott jelenéről és jövőjéről?

Brazília továbbra is ötszörös világbajnok. A futballban előfordulnak hullámvölgyek, a brazil válogatott pedig mindig is erős lesz, és címeket fog nyerni.