Nyakonöntő géppel viszi el a pálmát Bill Gates

Bill Gates Ice Bucket Challenge
Ha önt elkerülte ez a kép tavaly nyáron, ön alighanem egy szikla alatt él
Vágólapra másolva!
A Microsoft társalapítója külön gépet épített ahhoz, hogy nyakon öntse magát jeges vízzel.
Vágólapra másolva!

A Microsoft napi irányításába nemrég visszatért alapító az ALS című adománygyűjtő kampány keretében csinált bolondot magából.

Bill Gates stílusosan szívatja magát

Bill Gates Mark Zuckerberg kihívását elfogadva egy külön fémállványt szerkesztett, ezen helyezte el a jeges vizet tartalmazó vödröt, amelyet egy zsinór megrántásával boríthatott magára.

Bill Gates önnyakonöntő gépe

Az akciót videón is meg lehet tekinteni: messze ez a leglátványosabb nyakonöntős videó, pedig az utóbbi napokban rengeteg ilyen készült. A kampány keretében az amyotrophiás lateralsclerosis (ALS), más néven Lou Gehring-betegség jelentőségére hívják fel a figyelmet.

Gates maga a kampány támogatása érdekében Elon Muskot, a Tesla elektromos autók és a SpaceX űrprojekt atyját, Ryab Seacrest amerikai televíziós műsorvezetőt, és Chris Andersont, a TED konferenciák kiötlőjét hívta ki jéggel leöntésre.

Komoly dologra gyűjtenek viccesen

Az ALS az akaratlagosan mozgatható izmokat beidegző agyi és gerincvelői mozgató idegsejtek pusztulásával járó végzetes betegség. A beteg végül teljesen elveszíti mozgásképességét, majd a légzőizmai sem működnek.

Tim Cook nyakon öntése

A kihívás lényege, hogy 24 órán belül egy vödör hideg vízzel kell fejen önteni magunkat, vagy adományozni az ALS-alapítványnak - vagy akár mindkettőt. Az elmúlt napokban Tim Cook, az Apple elnök-vezérigazgatója, továbbá Larry Page és Sergey Brin, a Google alapítói is bevállalták a jeges nyakfürdőt.

A Google-vezérek is csatlakoztak

Az összes jeges vizes videót az #icebucketchallenge címke alatt lehe megtalálni a YouTube-on és a Facebookon.

Időközben Steve Ballmer, a Microsoft korábbi elnök-vezérigazgatója is elfogadta a kihívást, és nyakon öntötte magát egy tálból. Ő ugyan csak néhány liter vizet használt, de kétségkívül voltak benne jégkockák is.

Steve Ballmer is beszállt