Két magyar startup is nyert az SAP versenyén

Vágólapra másolva!
Alsó tagozatosok számára matekot oktató játékot és nonprofitok adománygyűjtését segítő közösségi projektet díjazott az SAP az induló közösségi vállalkozások számára kiírt Social Impact Start versenyen.
Vágólapra másolva!

A két magyar startup egyenként másfélmillió forintnyi eurót, és egyhónapos berlini akcelerátorprogramban való részvételt nyert.

Kicstarter nonprofitoknak

Az egyik díjazott, a DailyOne egyfajta Kickstarter-t hozna létre a non-profit szervezetek számára.

A felhasználók naponta száz forinttal segíthetik az ügyek megvalósítását, és nyomon is követhetik ezek lépéseit az okostelefonjukon, teljes transzparencia mellett.

Matekozás játékból

A másik nyertes, a Learndom az alsó tagozatos matematika oktatásban kíván alternatívát nyújtani.

Az ötletgazda, Lajtha Balázs saját lányánál figyelte meg, mennyivel hatékonyabb a tanulás, ha azt a játékok mechanizmusával ötvözik. A startup szerepjátékot fejleszt, ahol a fiatal hősök -a nehezebb feladatoknál akár összefogva- feladatokat oldanak meg a matematika világában.

Társadalmi megoldások

A Social Impact Start által szervezett, az SAP támogatásával megvalósult versenyen az olyan korai állapotban lévő közösségi vállalkozások ötleteit várták, amelyek szociális, társadalmi problémákat oldanának meg. Az ötleteknél főként a kreativitást, a fenntarthatóságot, a várható hatást vizsgálták.

Az eredetileg német cégeknek kiírt versenyt versenyt idén először nyitották meg közép-európai startupok előtt is.