Vágólapra másolva!
Behúzta a féket a Wall Street tegnap, gyakolatilag alig mozdultak el az előző napi záróáraikhoz képest az indexek, az S&P500 megragadt a 2000 pontnál. Ma Ázsiában mínuszban tartózkodnak a vezető parkettek és Európában is kisebb csökkenéssel indulhat a nap.
Vágólapra másolva!

Nem volt nagy izgalom tegnap az amerikai tőzsdéken, miután fontos makroadat sem látott napvilágot, ami irányt tudott volna mutatni a piacoknak. A főbb részvényindexek erejéből így csak stagnálásra futotta, az S&P500 keddhez hasonlóan a 2000 pontos szinten fejezte be a kereskedést.

Lefelé csordogálnak ma az ázsiai tőzsdék egy viszonylag nyugodt kereskedési napon, miután fontos makroadat nem lát ma napvilágot. Az indexek 0,3-0,6 százalékkal gyengülnek, az ausztrál S&/ASX 200 és a hongkongi Hang Seng hatéves csúcsáról ereszkedik lejjebb. A dél-koreai Kospi viszont stagnálásra képes.

Tegnap kisebb pihenőt tartottak az európai részvényindexek, melyek legtöbbje az előző napi záróértéke körül fejezte be a kereskedést. Az olasz FTSE/MIB viszont jó formában volt, és 0,6 százalékot erősödött. Ma minimális, 0,1-0,2 százalékos gyengüléssel kezdődhet a kereskedés a határidős indexek szerint.

Egy új, testen hordható eszközről is leránthatja majd a leplet az Apple a szeptember 9-i médiaeseményén, ahol a két új iPhone-t is bemutatják. Sokan az új okosórára számítanak, melyről régóta pletykálnak a piacon. Az Apple nem kívánta kommentálni a pletykákat. A részvény tegnap 1,2 százalékos emelkedés után új történelmi csúcsot ütött (102,13 dollár).

Hackerek megtámadták a JP Morgan és legalább másik négy bank rendszereit, melynek eredményeként számos ügyféladatot megszereztek– írja a Bloomberg ügyhöz közel álló forrásokra hivatkozva. Az egyik bankot megtámadó hackerek Oroszországhoz köthetőek a bennfentesek szerint. Az ellopott információkkal az ügyfélszámlákhoz is hozzáférhetnek az illetéktelenek. Az ügyeket az FBI vizsgálja, a JP Morgan ennek ellenére csak 0,3 százalékot gyengült tegnap.

Közel 8 százalékot zuhant piaczárás után a Guess, mivel a ruházati termékeiről ismert cég a vártnál gyengébb eredményeket ért el a második negyedévben. A részvényenkénti profit 26 centet (várt: 29 cent), az árbevétel pedig 608,6 millió dollárt (várt: 617,9 millió dollár) tett ki.