Még két hónap, és megjelenik a „Feast of Friends” című The Doors dokumentumfilm

Jim Morrison, The Doors, Portland, 1967
Vágólapra másolva!
A The Doors az 1968-as nyári turnéján saját maga rögzítette az anyagot, amely teljesen sosem készült el. Bár már Jim Morrison életében is vetítették filmfesztiválokon, jogi problémák miatt eddig nem sikerült kiadni. Illegális verzióit azonban el lehetett csípni az elmúlt évtizedekben.
Vágólapra másolva!

A november 11-én megjelenő kiadvány ennek a felvételnek az újramaszterelt változata. A legenda szerint az eredeti kópiát Morrison 1971-ben magával vitte Párizsba, és egy papírzacskóban hagyta egy barátjánál a halála előtt.

"Ez egy kitalált dokumentumfilm" – mondja az énekes a film trailerében. – "Nem tudok túl sokat mondani róla, mert igazából nem mi forgatjuk. Önmagát forgatja." A film készítését a zenekar saját maga finanszírozta, de a jövedelemforrást befagyasztották, miután Jimet letartóztatták Miamiban közszeméremsértés miatt.

A rendező az a Paul Ferrara volt, aki Morrison 1969-es HWY: An American Pastoral című filmjét is rendezte. A filmben koncertfelvételeket és színpadon kívüli eseményeket, kommenteket láthatunk. A DVD- és Blu-ray-kiadást megspékelték még egy dokumentumfilmmel – The Doors Are Open – amely szintén 1968-ban készült, és középpontjában a zenekar utolsó fellépése áll a londoni Roundhouse-ban. Továbbá láthatjuk a zenekart pókerezni, hallhatjuk Morrisont a film fő karakteréről, a "Minister at Large"-ról beszélni (aki nem más, mint Fred L. Stiegemeier lelkész), belekukkanthatunk a Wild Child felvételébe, a zenekar és Richard Avedon fotós közötti nézeteltérésbe, valamint interjúkat nézhetünk meg a legendás csapat tagjaival: Robby Krieger gitárossal, Ray Manzarek billentyűssel, John Densmore dobossal és a menedzserükkel, Danny Sugarmannel is.