Vágólapra másolva!
Nem végeztek túl jól az amerikai részvényindexek a keddi kereskedésben, nap végére mínuszba csúsztak vissza a parkettek.
Vágólapra másolva!

Nem tudtak erősek maradni nap végére az amerikai piacok, a főbb indexek 0,2-0,3 százalékos mínuszokba csúsztak vissza. Főleg az energiaipari cégek, és a nyersanyagkapcsolt vállalatok teljesítettek gyengén, átlagosan 1,2 százalékos mínuszokat halmoztak fel.

Ebben a vártnál lényegesen gyengébb fogyasztói bizalmi adatnak is szerepe lehetett, ami csak 86 pontos lett az előző havi 92,4 pont, és a várt 92,5 pont után. A Case-Shiller lakáspiaci adat közben 6,75 százalékos növekedést mutatott, ami szintén elmaradt a várt 7,4 százaléktól.

Tovább esett az olaj árfolyama, a WTI nyersolaj ismét 91 dollár közelében járt, miközben a Brent 95 dollárnál található. Az arany és az ezüst szintén szenved a dollár ereje miatt, előbbi 1 206 dollárnál, utóbbi pedig már 17 dollár alatt mozog.

Átszervezésekre készül a General Mills (NYSE), aminek keretében akár 700-800 munkahelyet is megszüntethet. A társaság szerint az idei évben ez 135-160 millió dolláros költségnövekedést okozhat, ugyanakkor 2016-tól évente 125-150 millió dolláros megtakarítás érhető majd el. Az árfolyam tegnap 0,4 százalékos mínuszban zárt.

Nem szerepelnek ma reggel túl jól az ázsiai piacok sem, a japán Nikkei, és a dél-koreai KOSPI is szenved. A japán index ráadásul még úgy is gyenge, hogy a jen hat év után először ismét 110 fölé gyengült a dollárral szemben, ami elméletileg kedvező a japán exportcégeknek.

A Tankan átfogó ipari indexe 8,6 százalékos növekedést mutatott negyedéves alapon, holott az elemzők a második negyedéves 7,4 százalék után csak 7 százalékot vártak a harmadik negyedévben.

51,1 pontos lett a kínai feldolgozóipari beszerzési menedzserindex értéke Kínában, ami alapvetően megegyezik a várt 51 ponttal. A kínai piacok ugyanakkor nem tudnak ma reagálni az adatra, mivel ünnepnap miatt zárva tartanak.

A részvényekre is jobban kiterjesztené vagyonkezelési tevékenységét a PIMCO, mondta el az Allianz (Xetra) tulajdonába tartozó társaság két felső vezetője kedden. A vagyonkezelő szerint nem lesznek nagy változások Bill Gross távozása után, ugyanakkor több elemző szerint is jelentős intézményi tőkekivonásokra kerülhet majd sor a jövőben.

Nem sikerült túl erősre a Sainsbury (London) értékesítési jelentése, a szupermarket-lánc forgalma 2,8 százalékkal csökkent, ha a legalább egy éve nyitva lévő üzleteket vesszük alapul, a szeptember 27-én végződő 16 hetes periódusban. Főleg a növekvő verseny jelent problémát a cég számára.

1,1 milliárd eurós alapot képezhet a svájci UBS (Zürich), az ügyhöz közeli források szerint. Ennek célja, hogy ebből fizessék vissza az esetleges büntetéseket, amit azért kaphatnak, mert segítettek bizonyos francia embereknek az adók elkerülésében.

Több tízmilliós veszteséget okozhattak a német Lufthansának (Xetra) a pilótasztrájkok, mondta el a Bildnek Bettina Volkens, a társaság egyik felső vezetője.