Folytatódik a Twin Peaks

Twin Peaks
Vágólapra másolva!
2016-ban visszatér a Twin Peaks, a kultikus sorozatból a 25. évfordulóra készül még kilenc epizód. 
Vágólapra másolva!

2016-ban, 25 évvel a befejezés után folytatódik a Twin Peaks, a Showtime csatorna (Kaliforgia, Dexter, Homleand) fogadta be a harmadik, rövidített évadot, amely kilenc epizódból fog állni. Az eddigi információk szerint a történet a jelenben játszódik majd, de erősen kötődik a második szezon eseményeihez - a forgatókönyvet David Lynch és Mark Frost írja, tévés produkciótól szokatlan módon az összes epizódot Lynch rendezi.

A Showtime Networks elnöke, David Nevins örömében Cooper ügynököt idézte: "Fogalmam sincs, hova visz ez minket, de van egy olyan határozott érzésem, hogy egy egyszerre csodálatos és furcsa helyre". A csatorna már egy sejtelmes hangulatú, minimalista teasert is készített a készülő projekthez:

A TV Line már megszólaltatta Lynch alkotótársát, Mark Frostot is, felhívva annak figyelmét, hogy a sorozat fináléjában a néhai Laura Palmer pont azt mondta a vörös szobában Cooper ügynöknek, hogy 25 év múlva találkoznak. A lap erre spekulációba kezdett, hogy a régi karakterek is feltűnnek-e az új etapban, de Frost szerint korai lenne még erről beszélni. "Azok sem fognak csalódni, akik az ismert arcokat látnák viszont, de azok sem, akik újakra kíváncsiak" - nyugtatta meg a rajongókat.

A Twin Peaks feltámasztásáról egyébként már nagyjából két éve pletykálnak a tévéiparban, Frost most elismerte, hogy Lynchcsel már három évvel ezelőtt leültek ötletelni. A sorozatról az újbóli itthoni sugárzás alkalmából írtunk bővebben, a szereplők utóéletével pedig a 20. évforduló idején foglalkoztunk.