Ismét tarolt Mundruczó Kornél

Mundruczó Kornél Mundruczó Kornél filmklub filmrendező Cannes Mundruczó Kornál filmrendező 20140509 Mundruczó Kornél filmrendező interjú Budapesten, 2014. május 9-én
20140509 Mundruczó Kornél filmrendező interjú Budapesten, 2014. május 9-én
Vágólapra másolva!
A Proton Színház Demencia című előadása nyerte a kritikusok díját a 24. alkalommal megrendezett, Balti ház elnevezésű szentpétervári fesztiválon. A Mundruczó Kornél rendezte előadás az idősek és a mentális problémákkal élők mindennapjain keresztül a társadalom legsúlyosabb kérdéseire irányítja rá a figyelmet.
Vágólapra másolva!

Az 550 főt befogadó szentpétervári színházterem színültig megtelt, amikor a Demenciát játszották. „Örömmel tapasztaltuk, hogy a nézők ennyire jól fogadták ezt az egyáltalán nem könnyű előadást. Lehet, hogy a történet sokak számára ismeretlen Oroszországban, Mundruczó Kornél színházi és alkotói nyelvezete viszont nagyon közel áll hozzánk” – mesélte Marina Beljajeva, a fesztivál művészeti igazgatója.

A szervezők már tavaly is meghívták a Proton Színházat, akkor a társulat a Szégyen című előadással szerepelt volna a szemlén, de az egyik színésznő betegsége miatt a fellépés elmaradt.

Mundruczó Kornél, a Demencia rendezője Fotó: Magócsi Márton - Origo

Az UNESCO-díjjal kitüntetett Balti ház fesztivált 1991 óta minden év októberében megtartják, az idei rendezvényen szereplő tizenkét színházi társulat tizenöt előadást mutatott be. Közülük a szakmai zsűri a Demencia mellett a vilniusi Városi színház Sirály című előadását találta a legjobbnak.