Találja ki, mennyit ér a világ legnagyobb szarvasgombája!

szarvasgomba, aukció,
The largest white truffle in the world is on display at Sotheby's New York on December 5, 2014. The truffle was found last week in the Umbrian region of Italy weighing 4.16 pounds or 1.89 kilos. It is nearly twice the size of the existing record holder, which was sold for $417,200 in 2010. Sotheby’s will offer this truffel on December 6 and with expected to start at $50,000. AFP PHOTO / Timothy A CLARY
Vágólapra másolva!
Egy tajvani licitáló több mint 61 ezer dollárt, azaz átszámítva 15 millió forintot fizetett ki egy New York-i aukción az Olaszországban talált rekordméretű, csaknem kétkilós fehér szarvasgombáért.
Vágólapra másolva!

A szarvasgombát elnyerő tajvani, aki magát a borok és az ételek szerelmesének vallja, telefonon licitált. A hatalmas gombát a múlt héten találták Umbriában. Tulajdonosa a szarvasgombák forgalmazásával foglalkozó olasz Sabatino Truffles cég volt.

Íme, a világ legnagyobb szarvasgombája Forrás: AFP/Timothy A. Clary

Jótékony célra fordítják a bevételt

A családi vállalkozás az árverés előtt közölte, hogy ázsiai érdeklődőktől jelentős ajánlatokat is kaptak az 1,89 kilogrammot nyomó ritka gombára, de úgy döntöttek, hogy aukción értékesítik a példányt, és jótékony célra fordítják a bevételt.

A Bloomberg felidézte, hogy 2007-ben egy 1,5 kilós szarvasgomba 330 ezer dolláros áron kelt el.