Az okoságy megmutatja, ha nem alszik a gyerek

sleepiq okoságy alvás
A felnőtteknek fejlesztett ágyat a tavalyi CES-en mutatták be
Vágólapra másolva!
A Sleep Number okoságyát gyerekeknek fejlesztették ki, nem csak a sötétben megbújó szörnyektől óvja meg a csemetét, de tudjuk, ha esetleg éjjel titokban csetelt alvás helyett.
Vágólapra másolva!

Nemrég írtunk róla, hogy az úgynevezett vamping egyre terjed a fiatalok körében. Egyre több tini mobilozik és csetel éjjel titokban, miközben a szülők azt hiszik, végigaludta az éjszakát.

A felnőtteknek fejlesztett ágyat a tavalyi CES-en mutatták be Forrás: AFP/Justin Sullivan

Ez ellen lehet jó módszer a SleepIQ Kids Bed okoságy, amelyet kimondottan gyerekek számára fejlesztett ki a Sleep Number – a cég előző felnőtteknek fejlesztett ágya horkolásgátló funkciójával hívta fel magára a figyelmet.

Nem kell okosóra vagy karkötő

Az új modell, melyet Las Vegasban mutattak be, képes nyomon követni az alvási szokásokat, és eszerint automatikusan állítja be az ágy dőlési szögét is. A nyomásérzékelő szenzorok a legkisebb mocorgást is észlelik, de a légzést és szívverést is monitorozzák – mindezt felcsatolható pántok és egyéb kényelmetlen kiegészítők nélkül.

Az appban megnézhetjük a statisztikákat Forrás: AFP/Justin Sullivan

Az adatokat az otthoni wifin továbbítja az ágy okostelefonra, a SleepIQ appban láthatjuk, hogy aludt a gyerek. Viszont ami ennél is jobb, hogy azonnal értesít minket, ha a csemete felkelt, vagy kikelt az ágyból – ekkor a beépített világítást is felkapcsolja.

Megvéd a szörnyektől is

Sok gyerek fél a sötétben, ezért mocorog, nem mer elaludni, szorong – minderről immár a szülő is tudni fog. Ha bármi baj van, vagy csak rosszat álmodott a gyerek, kapjuk az üzenetet, a lámpát ráadásul távolról a mobilról is le tudjuk kapcsolni, ha már minden rendben.

A SleepIQ kistestvérét mutatták be idén Forrás: AFP/Justin Sullivan

Az alkalmazással egyszerre több ágyat is lehet vezérelni. A SleppIQ Kids Bed még idén forgalomba kerül, ezer dolláros, azaz 270 ezer forintos áron.