A befektetési guru is rákattant az HBO-ra

Time Warner napi grafikon (NYSE)
Vágólapra másolva!
A David Einhorn vezette kockázati tőkealap, a Greenlight Capital elérkezettnek látta az időt, hogy bevásároljon a Time Warnerbe. A befektetőknek írt levéléből pedig az is kiderül, hogy a Time Warner stratégiája, illetve a tulajdonukban lévő eszközök miatt tartotta vonzónak a vállalatot.
Vágólapra másolva!
  • David Einhorn, a Greenlight Capital hedge fund milliárdos elnöke és egyben alapítója az év végén elérkezettnek látta az időt, hogy bevásároljanak a Time Warner médiacégbe – derült ki a híres befektetési szakember befektetőknek írt leveléből.
  • Az alap 72,72 dolláros átlagáron vásárolta részvényeket, melyek árfolyama azóta már 87 dollárnál is megfordult, igaz jelenleg 80 dollár körül mozognak. A nagy megugrásban persze óriási szerepe volt Rupert Murdochnak, aki a 21st Century Foxon keresztül kívánta bekebelezni a Time Warnert.
  • A befektetőknek írt levélből az is kiderül, hogy a lépést a Time Warner kedvező üzleti stratégiájával magyarázzák, amely az utóbbi években a tulajdonában lévő minőségi eszközökre fókuszálta. Ilyen például a Warner Brothers filmstúdió, a CNN, illetve az HBO, amelyben igen komoly lehetőségeket lát a Greenlight Capital.
  • Az alap 2014 utolsó negyedévében a nemrég tőzsdére lépett Citizens Financial Groupba, a dán ISS-be, az amerikai Keysight Technologiesbe, illetve az ír Shire gyógyszergyártóba vásárolt be. A legnagyobb pozíciói ugyanakkor továbbra is az Apple-ben, aranyban, illetve a Micron Technologyben találhatók.
  • A Greenlight Capital 2014-ben 8 százalékos hozamot ért el. Habár ez elmarad az S&P 500 index 13 százalékos emelkedésétől, mégis jócskán felülmúlja a kockázati tőkealapok (hedge fund) 3,78 százalékos éves átlaghozamát. Utóbbi egyébként a legalacsonyabb hozam volt 2011 óta, ami jól mutatja, hogy tavaly nem volt jó éve a hedge fundoknak.
Time Warner napi grafikon (NYSE) Forrás: AmiBroker, Investor.hu