Venne androidos táblagépet 670 ezerért?

Samsung Galaxy Tab S 10.5
Vágólapra másolva!
Ráadásul egy tavalyi Samsung modellt? A BlackBerry német leányvállalata egy szuperbiztonságos táblagépet rakott össze hozott hardverből.
Vágólapra másolva!

A PC World információi szerint 2300 dollárt, vagyis nagyjából 670 ezer forintot kell fizetni a BlackBerry cég legújabb táblagépéért. A kanadai cég nem saját PlayBook modellel rukkolt elő, de a technológiai magazin szerint tavaly felvásárolta a német Secusmart céget, így annak új, SecuTablet nevű terméke tulajdonképpen a BlackBerryé.

Átcímkézett Samsung egy vagyonért

A német fejlesztésű SecuTablet egy Samsung Galaxy Tab S 10.5 táblagép 4G-s modemmel szerelt m odelljének átalakított változata. Ez egyébként az eredeti alapmodellként itthon nagyjából 140 ezer forintba kerül 16 gigabájtos háttértárral.

Samsung Galaxy Tab S 10.5 Forrás: Samsung



A SecuTablethez azonban adnak egy microSD-kártyahelyre bedugható, az IBM-mel közösen kifejlesztett titkosítólapkát, és a táblagépet több szoftveres biztonsági megoldással is ellátják, és egy évnyi szoftveres terméktámogatás is jár hozzá. A Secusmart titkosítási megoldását a kanadai és a német kormány is használja, jde hasonló technológiát a magyar Secfone cég is árusít.

Ezt nem fogják lehallgatni

A tableten a Samsung Knox nevű szoftveres megoldása azt biztosítja, hogy az Android operációs rendszert ne lehessen megpiszkálni, míg az IBM-é egy virtuális burkot képez az appok körül, hogy az azok által feldolgozott adatokat ne lehessen más alkalmazásokból hozzáférni.

Hasonló megoldás védi azokat a szövegrészleteket is, amelyeket a táblagép használója ideiglenesen a vágólapra helyez. A tableten vállalati vagy kormányzati felhasználók esetén le lehet tiltani bizonyos appok használatát, vagy meg lehet akadályozni, hogy például a Facebookba másik appból szöveget másoljanak át.

A Samsung androidos táblagépén egyébként a 2560x1600 pixel felbontású képernyő, és a gyors processzor, valamint a 3 gigabájt rendszermemória és a beépített 4G számít érdekességnek.