Karcag nem bukott a Kun-Mediátorral

Dobos László, polgármester, Karcag,
Karcag, 2014. május 11. Dobos László polgármester a Fidesz-KDNP EP-kampánygyűlésén Karcagon, a Déryné Kulturális Központ színháztermében
Vágólapra másolva!
Az önkormányzat nem tartott pénzt a Kun-Mediátor Kft.-nél, jelentette be Karcag polgármestere. A sikkasztással gyanúsított cég ugyanakkor 20 milliárdos kárt is okozhatott befektetőinek.
Vágólapra másolva!

Nem voltak önkormányzati pénzek Dobrai Sándorné cégénél - hangsúlyozta Dobos László, Karcag fideszes polgármestere a TV2 reggeli műsorában. A városvezető szerint a helyi lakosok megbíztak a Kun-Mediátor ügyvezetőjében, a cég évtizedek óta jelen volt a településen.

Bezárt a bolt

Az utazásszervezés mellett pénzügyi befektetéssel is foglalkozó Kun-Mediátorról szerdán derült ki, hogy ügyfelei nem jutnak hozzá pénzükhöz, a cég karcagi és budapesti irodái ugyanakkor már kedden sem nyitottak ki.

Dobos László: Karcag önkormányzata nem tartott pénzt a sikkasztással gyanúított cégnél Forrás: MTI/Bugány János

Új név a listán

Dobrai Sándorné már szerepel rendőrség fényképes körözési listáján . A cégvezetőt utoljára hétfőn látták, az asszony és lányai is eltűntek. A vezetőség távozásáról a Kun-Mediátor dolgozói, sőt, állítólag az ügyvezető veje sem tudtott, aki külföldön tartózkodott a botrány kirobbanásakor.

20 milliárd is eltűnhetett

A Kun-Mediátorba fektetett pénzek eltűnése miatt eddig kétszázan tettek feljelentést, az okozott kár egyes becslések szerint elérheti a 20 milliárd forintot is. Lázár János bejelenetette, hogy a kormány április 22-én tárgyal a cég ügyéről.