Kényszerleszállást hajtott végre Bill Clinton gépe

Amerikai elnöki helikopter, Marine One, Sikorsky
US President Bill Clinton rides in a helicopter 14 February near Woodland, Washington, as he surveys the area flooded by the Columbia River in southern Washington State. President Clinton promised 38 million USD in emergency aid for the area. AFP PHOTO/POOL
Vágólapra másolva!
Az egyik hajtómű leállása miatt Tanzániában, egy benzinkút közelében kellett letenniük a pilótáknak Bill Clinton volt amerikai elnök gépét - jelentették amerikai hírtelevíziók.
Vágólapra másolva!

A CBS első jelentésében kényszerleszállásról adott hírt, de a volt elnök tanácsadói közölték, hogy ez nem helytálló, a repülő szerintük "előre nem tervezett" leszállást hajtott végre. Mint közölték, csupán kisebb gondok akadtak a géppel.

Képünk illusztráció Forrás: AFP/Pool

A híradások szerint a Dash 7-es turbópropelleres gép egy benzinkút közelében landolt Dodoma város közelében, miután leállt a négy hajtómű egyike. A CBS szerint senkinek sem esett baja, és a benzinkút szerelői hozták rendbe a gépet, amely a landolás után háromnegyed órával folytatni tudta útját.
A híradásokból nem derül ki, hogy pontosan mi hibásodott meg.

Clinton gépe a Tanzánia középső részén fekvő Iranga városból az ország északi részén fekvő Manyara-tóhoz tartott. A volt elnök a Clinton-család alapítványa által finanszírozott projektek miatt kereste fel a kelet-afrikai országokat, Tanzánia után Kenyába, Libériába és Marokkóba látogat.