3 milliárd jut a hátrányos helyzetű gyermekek nyári étkeztetésére

Vecsei Miklós; Czibere Károly, Tatabánya, roma, máltai,
Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára (b), valamint Vecsei Miklós, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) alelnöke (b3) a tatabányai Mésztelepen 2014. június
Vágólapra másolva!
A kormány döntése nyomán az idén 3 milliárd forint használható fel hátrányos helyzetű gyermekek nyári étkeztetésére - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára vasárnap este az M1 aktuális csatorna műsorában.
Vágólapra másolva!

Czibere Károly elmondta, az összeg 400 millió forinttal haladja meg a múlt évi keretet és a tárca úgy számol, hogy a tavalyi 120 ezerrel szemben az idén 135 ezer gyermek étkeztetését teszi lehetővé.

Czibere Károly (b) szerint 3 milliárd jut a hátrányos helyzetű gyermekek nyári étkeztetésére Forrás: MTI/Kovács Tamás

A támogatás elnyerésére május 7-ig pályázhatnak az önkormányzatok, a döntés június elején születik meg a források kiosztásáról.

Gyermekvédelmi támogatás

A politikus elmondta, a feltételek szerint olyan gyerekek részesülhetnek az étkeztetésben, akik rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülnek, illetve többlettámogatást nyújtanak a hátrányos helyzetű térségekben működő települések számára.

Czibere Károly kifejezte reményét, hogy az erre szolgáló keret bővülése nyomán a múlt évi 1270-hez képest az idén nőni fog a pályázó települések száma is.

Előnyben a helyi erőforrások

Annál is inkább, mert a pályázatok elbírálásánál előnyként értékelik, ha helyi erőforrásokat hasznosítanak az önkormányzatok a program végrehajtásához. A helyi munkaerő foglalkoztatása, a helyben megtermelt áruk hasznosítása pedig hozzájárulhat egy-egy település gazdaságának fellendítéséhez is.