Ezt a sorozatot nem meri majd nézni éjjel

Ómen
Vágólapra másolva!
Jövőre jön az Ómen sorozatverziója, az eddigi hat mellé még négy részt rendeltek.
Vágólapra másolva!

A Damien című sorozat 2016-ban érkezik a képernyőre, ezt eddig is tudtuk, de új hír, hogy az A&E az eredeti hat mellé még négy részt rendelt, ezzel is jelezve, hogy erősen bízik a projektben. Eredetileg még a Lifetime nevű csatorna látott benne fantáziát, de mégis az az A&E adja majd, amely a Bates Motelt is, például. A széria az Antikrisztus felnőttkorát mutatja be, de fel-feltűnnek gyerekkori emlékek is.

Az Ómen (The Omen) Richard Donner 1976-ban bemutatott horrorfilmje, Gregory Peck, Lee Remick és Harvey Stephens főszereplésével. A forgatókönyvet David Seltzer írta, Oscar-díjas zenéjét Jerry Goldsmith szerezte. Az Ómen egyike volt az év legsikeresebb filmjeinek. Több folytatása is készült, melyek azonban már nem tudták felülmúlni Donner alkotását.

Az első film tartalma röviden: Robert Thorn, az Amerikai Egyesült Államok római nagykövete megtudja, hogy felesége halott fiúgyermeket hozott a világra. Ahelyett, hogy közölné Katherine-nel a rossz hírt, inkább úgy dönt, hogy a katolikus egyházon keresztül inkább örökbe fogad egy újszülöttet. A gyermek születési adatait homály fedi, és ahogy cseperedik, egyre több rémisztő és baljóslatú esemény és haláleset történik a Thorn házban. Egy pap figyelmezteti a nagykövetet, hogy örökbefogadott gyermeke, Damien minden bizonnyal a Sátán fia, maga az Antikrisztus. Szerinte csak egyetlen ember van a földön, aki képes szembeszállni vele.