Szijjártó Péter öt komoly kihívást említett

Szijjártó Péter az ET tagországainak külügyminiszteri értekezletén
Szijjártó Péter az ET tagországainak külügyminiszteri értekezletén
Vágólapra másolva!
Európának a második világháború óta eltelt időszakban még soha nem kellett annyi kihívással szembenéznie, mint most - húzta alá Brüsszelben, az Európa Tanács soros elnökségét adó Belgium által szervezett külügyminiszteri értekezleten Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden.
Vágólapra másolva!

Magyar újságíróknak nyilatkozva Szijjártó az ukrajnai háborút, a befagyott konfliktusokat és területi vitákat, "minden idők legbrutálisabb terrorfenyegetettségét", az Európai Unió előtt álló gazdasági nehézségeket és minden idők legsúlyosabb illegális bevándorlási gondját emelte ki az öt legnagyobb kihívásként.

Szijjártó Péter az ET tagországainak külügyminiszteri értekezletén Forrás: MTI/Kkm

A tárcavezető szerint nevén kell nevezni a problémákat azok inzultálása helyett, akik a valódi problémákat a valódi nevükön nevezik. "Ha továbbra is a homokba dugjuk a fejünket és félmegoldásokat keresgélünk, akkor Európa még inkább le fog maradni a globális versenyben, még rosszabb helyzetbe és még mélyebb válságba kerül" - magyarázta a miniszter. Szijjártó Péter szerint a gondok a béke, a gazdasági stabilitás, és a párbeszéd megteremtésével oldhatóak meg.