Mókás, hogy én kellettem az RTL nagy show-jába

Dumaszínház Dombóvári István interjú a Dumaszínházban
Dombóvári István interjú a Dumaszínházban
Vágólapra másolva!
A Showder Klub-ból ismert Dombóvári István lesz a Hungary’s Got Talent műsorvezetője Sebestyén Balázs mellett. A stand-up komikus csak örül annak, hogy az RTL Klub bevállalta ezt a párosítást, mint mondja, tíz év után jólesik kilépnie a komfortzónájából – közben persze érzi a feladat súlyát is. Az Origónak mesélt új szerepéről.
Vágólapra másolva!

Mint arról beszámoltunk, Sebestyén Balázs az eddig főképp stand-uposként bizonyított Dombóvári Istvánt kapta meg műsorvezetőtársnak az RTL Klub új tehetségkutatójában, a Hungary’s Got Talent-ben. A hírről maga Dombóvári is csak nemrég értesült, hiszen – ahogyan az lenni szokott – nem kapott egyből felkérést, hanem többekkel együtt hívták be egy válogatóra.

Eddig csak stand-uposként bizonyított, most ment először castingra Fotó: Polyák Attila - Origo

„Ez volt az első castingom, eddig mindig a saját területemen mozogtam.

emiatt mentem csak el a próbafelvételre – megmondom őszintén, sokat nem vártam a dologtól” – mesélte az Origo megkeresésére.

„Szórakoztatás és szórakoztatás között nem látok sok különbséget, nincs azzal problémám, ha egy reggeli műsorba hívnak vicceskedni, vagy egy falunapra fellépni – ugyanúgy elmegyek, mint amikor stand-upra kérnek fel. Nagyon örültem annak is, hogy most engem választottak, tíz év stand-upolás után jó kimozdulni kicsit a komfortzónámból” – tette hozzá.

Szórakoztatás és szórakoztatás között nem lát különbséget Fotó: Polyák Attila - Origo

Természetes, hogy nagy falatnak tartja a műsort, és azt is, hogy Balázzsal kell együtt dolgoznia, de nem ijedt meg a próbatételtől.

Persze, lehetett volna erre nemet mondani, de érdekelt a feladat. Olvastam már negatív véleményeket előre, hogy mit keresek a műsorban, de ezekkel nem szabad foglalkozni: ha az első adás után érkeznek érdemi kritikák, az már más tészta.”

„Sokan kerestek meg azzal is, hogy most átálltam arra az oldalra, amit eddig fikáztam, de szó sincs ilyesmiről: zajlanak már a felvételek, és rögtön az első forgatási napon kiderült, hogy mennyi poénlehetőség van ebben az egészben. Balázzsal régóta ismerjük már egymást, több műsorban dolgoztunk együtt, nem riadunk vissza, ha cinikusnak kell lenni, de akkor sem, ha velünk cinikusak” – mondta.

Balázzsal régóta ismerik egymást Fotó: Polyák Attila - Origo

„Nem az volt a cél, hogy lemásoljuk a külföldi műsorvezetőket, az azonban koncepció volt, hogy, ahogyan a többi országban, úgy nálunk is két férfi vigye a produkciót – egészen más típusú felvezetést, más színpadi viszonyt ad” – vélte Dombóvári, aki a felkészülés során több nemzetközi verzióba is belenézett, de korábban is látott már pár külföldi adást.

Balázs azt mondta, csak késdobáló ne legyen, Dombóvári a mulatós zenétől ódzkodik, azzal ki lehet kergetni a világból – persze ettől még elismeri a létjogosultságát. Végül tanácsot adott a versenyzőknek is: „Jöttek olyan eszement fazonok, akiket nem is értettem, hogy miként gondolták a produkciójukat. Mindenféle tehetségeket kutatunk, de érdemes olyasmivel nevezni, amit később is többször el lehet adni: