Nem játék a Microsoft csodaszemüvege

microsoft virtuális szemüveg hologram hololens
A HoloLens a Microsoft bemutatóján
Vágólapra másolva!
Bár szinte minden alkalommal egy játékkal promózták a Microsoft hologramszemüvegét, a redmondiak mégis a fejlesztőket és az üzleti szférát céloznák meg az új eszközzel. Legalábbis eleinte.
Vágólapra másolva!

A nagyvállalati szférának és a fejlesztőknek készül a Microsoft kiterjesztett valóság szemüvege. A HoloLens első verziója

nem a videojátékok rajongóinak fog kedvezni.

Satya Nadella, a cég vezérigazgatója elmondta, hogy az egészségügyi szektor érdeklődik leginkább a készülék iránt, így elsősorban ebbe az irányba indul a fejlesztés és tárgyalás.

"A játékos és a szórakoztatóiparban mindig lesz potenciál.

- mondta Nadella. A kórházak és egyetemek örülnek a fejleménynek: hiszen magát az orvosképzést is forradalmasíthatja az eszköz.

Az Oculus nem lesz konkurens?

A Microsoft januárban mutatta be a HoloLenst, melynek lényege, hogy a felhasználó környezetébe vetíti a virtuális tér bizonyos elemeit. A szemüvegen keresztül egyszerre láthatjuk a valós környezetünket és a virtuális térelemeket.

A cég a nyár eleji E3 játékkiállításon a Minecraft című programmal prezentálta a készülék képességeit, és sokan úgy vélték, a HoloLens lesz a cég válasza a Facebook-féle Oculus Rift sisakra. A fentiek tükrében azonban erre nem sok esély van.