Kamuhírt közölt a bulvárlap Angela Merkelről

Angela Merkel Bayreuth
German Chancellor Angela Merkel (C), her husband Joachim Sauer (L), his son Daniel Sauer (2L) and former mayor of Hamburg, Klaus von Dohnanyi (R) arrive for the show "Siegfried" of the Bayreuth Wagner Opera Festival beside the opera house in the southern German city of Bayreuth on July 30, 2014. This year, the month-long festival, for which the waiting list for tickets is 10 years and longer, is being opened by a revival of "Siegfried". AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE
Vágólapra másolva!
Rosszul lett, és rövid időre elájult Angela Merkel német kancellár szombaton este a Bayreuthi Ünnepi Játékok nyitó operaelőadása alatt a Bild című német bulvárlap értesülése szerint, a kancellár szóvivője azonban cáfolta a hírt.
Vágólapra másolva!

A lap internetes kiadása azt írta, hogy a 61 éves politikus a Trisztán és Izolda című Richard Wagner-opera egyik szünetében elvesztette az eszméletét, és a székről a földre csúszott.

A Bild szerint mintegy két percig tartott, amíg a kancellár teljesen magához tért, ez idő alatt asztaltársai viselték gondját.

Angela Merkel a férjével Bayreuthban Forrás: AFP/Christof Stache

Más volt az esés oka

Merkel egyik szóvivője, Georg Streiter cáfolta a rosszullétről szóló hírt.

A szóvivő az AFP francia hírügynökségnek azt mondta, hogy egy törött szék volt az incidens oka.

A lap értesülését a fesztivál szervezői sem tudták megerősíteni. A Bild és az AFP is úgy tudja, hogy a kancellár végignézte az előadást, és az utána tartott fogadáson is részt vett.

A Wagner-rajongó Angela Merkel a férjével, Joachim Sauerrel közösen vett részt a zeneszerző műveit bemutató, nagynevű operafesztivál megnyitóján.