Két ajtót elvesztett a Mercedes C-osztály

2017 Mercedes-Benz C-Class Coupe
2017 Mercedes-Benz C-Class Coupe
Vágólapra másolva!
Már a szeptemberi világpremier előtt leleplezte a Mercedes a C-osztály új kupé változatát, amely a BMW 4-esnek és az Audi A5-ösnek lesz az ellenfele.
Vágólapra másolva!
Forrás: © 2015 Mercedes-Benz USA/Mercedes-Benz

Sokaknak gondot okoz, hogy az új Mercedes C-osztályt megkülönböztessék az S-osztálytól, mivel úgy néz ki, mint a zászlóshajó kicsinyített mása. Mostantól a C-osztály kupé változatával is ez lesz a helyzet, mert ezt szinte egy az egyben az S-osztály kupéjáról mintázták:

a gyémántmintás hűtőmaszk és a vízszintes hátsó lámpa is ismerős lehet a nagy luxuskupéról.

Forrás: © 2015 Mercedes-Benz USA/Mercedes-Benz

Egy fontos eltérés azonban van a nagytestvérhez képest: megtartották a B-oszlopot a strukturális merevség érdekében, így nem lehet hatalmas nyílást létrehozni a két oldalablak egyidejű lehúzásával. Viszont legalább az első ajtókon keret nélküli az ablak, ami elegáns megoldás. A négyajtós C-osztályhoz képest áttervezték a fényszórókat, szélesebbek lettek a kerékjáratok, kisebbek az ablakfelületek és jobban megdöntötték a szélvédőt is.

Forrás: © 2015 Mercedes-Benz USA/Mercedes-Benz

Az négyüléses új C-osztályos kupé 95 mm-rel hosszabb és 40 mm-rel szélesebb a mindössze 4 évig gyártott elődjénél,

a tengelytáv bővülése 80 mm. Már ebből is látszik, hogy valószínűleg sokat fejlődött a térkínálat, bár hátul valószínűleg így is csak két gyerek fog kényelmesen elférni. A látványos műszerfal a négyajtós C-osztályból származik, de a fejtámlával és övelvezetővel egybeépített üléseket speciálisan a kupé számára tervezték. A kupé várhatóan magasabb alapfelszereltséggel érkezik, mint a négyajtós és a kombi,

a motor- és extraválasztékban nem lesznek lényeges különbségek.

Forrás: © 2015 Mercedes-Benz USA/Mercedes-Benz

Rendelhető lesz hátsó- vagy összkerékhajtással, hatfokozatú kézi, hét- vagy kilencfokozatú automatikus váltóval, többféle hangolású futóművel, akár teljes légrugózással is. Az adaptív gátlókkal szerelt futómű leültetésével a hasmagasságot is lecsökkentették 15 mm-rel.

Forrás: © 2015 Mercedes-Benz USA/Mercedes-Benz

A négyajtós és a T-model nevű kombi után a kupé már a harmadik karosszériaváltozata a C-osztálynak,

ezután várhatóan már csak a kabrió van hátra, amely jövő tavasszal érkezik.

A kupé csúcsváltozatára, a több mint 500 lóerős C 63 AMG-re azonban nem kell ennyit várni, mivel már a jövő héten leleplezik.