Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Megtámadták a Videoton szurkolóit Lengyelországban, de nem az ellenfél, a Lech Poznan szurkolói, hanem a Slovan Bratislavával barátkozó, sziléziai Ruch Chorzow ultrái. 

Az Nb1.hu Facebook-posztja alatti kommentekből derült ki, hogy a Poznanba utazó Red-Blue Devils egyik csoportját mintegy 40 km-re a célállomástól megtámadta egy nagyobb csoport. Az értesülést később az oldal szerkesztőinek is megerősítették az érintettek.

A kisbusszal utazó 18 fehérvárin egy harmincfős csoport ütött rajta. Gyorsan kiderült, hogy a támadók nem a Lech Poznan szurkolói - akik a szinte minden lengyel-magyar eseményen feltűnő "Lengyel-magyar két jó barát..." transzparenst is kitették a tábor elé -, hanem a Ruch Chorzow ultrái követték el. A Lech szurkolói elítélték a támadást.

A Ruch Chorzow tábora Forrás: Origo

Ritka, hogy egy lengyel-magyar eseményen szurkolói rendbontás történik. A Ruch Chorzow szurkolói azonban sziléziaiak, nem is tartják magukat lengyelnek, a támadásuk oka pedig az lehetett, hogy a tábor jó barátságban van a magyarokat zsigerből gyűlölő Slovan Bratislava ultráival.

A Vidit ezután jól megverte a Lech Poznan.

Mindent egy helyen az Eb-ről