Balog Zoltán: Templomépítő nemzet lehetünk

Balog Zoltán, Tokaj, 43. Tokaji Írótábor
Tokaj, 2015. augusztus 14. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere záróbeszédet mond a 43. Tokaji Írótábor zárónapján a Tokaji Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban 2015. augusztus 14-én.
Vágólapra másolva!
Templomépítő nemzet lehetünk; amikor templomot építünk vagy újítunk fel, akkor a közösséget erősítjük és közös jövőnket építjük - jelentette ki az emberi erőforrások minisztere.
Vágólapra másolva!

Balog Zoltán a székesegyház liturgikus átadása alkalmából rendezett ünnepségen úgy fogalmazott, hogy a szegedi dóm emlékeztet mindannyiunkat a múltra és azokra az értékekre, amelyekben hiszünk, amelyeket át akarunk adni a következő nemzedékeknek.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere záróbeszédet mond a 43. Tokaji Írótábor zárónapján Forrás: MTI/Vajda János

A nagy árvíz után Európa összefogott Szeged újjáépítése érdekében - mondta a miniszter. Ma is erre az összefogásra van szükség, hogy mindaz, amit felépítettek őseink az elmúlt évszázadokban, ne csak fennmaradjon, hanem meg is újuljon. Meg kell védenünk értékeinket, határainkat, kulturális hagyományainkat, gyökereinket - tette hozzá.