Erős belpolitikát és markáns online jelenlétet ígér a Népszabadság

Vágólapra másolva!
Az augusztus elején főszerkesztőnek kinevezett Murányi András a főszerkesztőség felállítása után most bejelentette a Népszabadság megújulási programját.
Vágólapra másolva!

A lap két kulcsterületét, a belpolitikát és a gazdasági rovatot összevonták, ez a tartalom lesz a lap első hat oldalán. A Politika és Gazdasági rovat vezetője Cseri Péter lett, aki 1999 óra tagja a szerkesztőségnek, és tavaly október óta a Belpolitika rovat vezetői posztját töltötte be. Az új rovatstratégiát erősíti a napokban kiadóhoz igazolt M. László Ferenc is, aki a HVG-től érkezett. Távozó is van, Ónody-Molnár Dóra például a Facebookon jelentette be, hogy kezdeményezett egy beszélgetést a főszerkesztővel, amelyen – szívélyes keretek között – megbeszélték, hogy nem tud azonosulni az átalakítás irányával.

A Népszabadság programjának kiemelt eleme a nol.hu újrapozícionálása,

a digitális jelenlét növelése. A fejlesztési stratégia középpontjában a nol.hu áll: Murányi András főszerkesztő integrált szerkesztőségével, 30 százalékkal több publikációt céloz meg naponta, valamint erősíti a videós tartalmak gyártását, támogatja a hírszerző csapatok kreatív akcióit és a közösségi média jelenlét növelését is - közölte a cég.

A politikai és a gazdasági területek összevonása mellett ugyanakkor csökken a kultúra rovat létszáma, új munkarend szerint áll fel és bővül a nol.hu csapata, valamint a frissített tartalommal és új rovatokkal jelentkező Hétvége melléklet 2015. október 17-től plusz 4, azaz 16 oldalon szolgálja ki az olvasókat interjúkkal, elemzésekkel, riportokkal, portrékkal és publicisztikákkal.