Húszmillióba kerülne a Sportcsillagok Falának újraélesztése

Testnevelési Egyetem leégett atlétikai csarnoka
Budapest, 2015. október 15. A drónnal készült felvételen a Testnevelési Egyetem leégett atlétikai csarnoka 2015. október 15-én. A háromezer négyzetméteres csarnokban ezen a napon hajnalban keletkezett tűz, az épület teteje beomlott, a létesítmény használhatatlanná vált. MTI Fotó: Ruzsa István
Vágólapra másolva!
Húszmillió forintba kerülne az 1993-ban létrehozott Sportcsillagok Falának újbóli megalkotása, miután a lángok martalékává vált, amikor csütörtök hajnalban leégett a Testnevelési Egyetem atlétikai csarnoka.

"A reprodukció számításaink szerint, húszmillió forintba kerülne. Reméljük, volt biztosítás, és ha pénzt kap az egyetem vagy az alapítvány a helyre- és visszaállításra, akkor a Sportcsillagok Falát ismét megalkotjuk" - jelentette ki a tulajdonos Hemingway Alapítványt vezető George F. Hemingway, aki hozzátette, a 166 tenyérlenyomatot adó sportoló közül vannak, akik már nem élnek.

A Budapest Honvéd labdarúgócsapatának tulajdonosa arról is beszélt az MTI-hez hétfőn eljuttatott interjúban, hogy terveik szerint ugyanott hoznák létre a Sportcsillagok Falát, ahol eddig volt.

Ennyi maradt az épületből Forrás: MTI/Ruzsa István


"A tervezés már zajlik, ami nagyon összetett, hiszen sokakkal kell egyeztetnünk. Úgy látjuk, nyolc-tíz sportoló lehetne ott egy-egy alkalommal, hogy újra a kézlenyomatát adja" - mondta Hemingway, aki azt nehezményezte, hogy tapasztalata szerint a Testnevelési Egyetem úgy kezeli a helyzetet, mintha nem tudna arról, hogy az alapítvány a tulajdonos.

A csütörtöki tűzvészben használhatatlanná vált a több száz ember befogadására alkalmas aula is, ahol a Sportcsillagok Fala volt.