Ön is elnevezheti az új molyfajt, ha megveszi eBayen

molylepke, eBay
Így fest az elnevezendő molylepke
Vágólapra másolva!
EBayen lehet versenyre kelni egy még kategorizálatlan molylepke elnevezéséért – a nyolc éve felfedezett fajt az keresztelheti majd el, aki megnyeri az aukciót a weboldalon.
Vágólapra másolva!

Eric H. Metzler igazi vén motoros, ha a molylepkékről van szó: a Nyugati Nemzeti Parkok Egyesülete (Western National Parks Association, WNPA) sorra támogatja felfedezőakcióit, amelyekből eddig

40 új molylepkefajjal tért haza,

ezen kívül több mint 600-at kategorizált is. Azt az utat is a WNPA támogatta, amelyen nyolc évvel ezelőtt a szóban forgó molylepkét felfedezte.

Bármi lehet a neve

A rovar szárnyfesztávolsága 2,5 centiméter, és alig 30 grammot nyom, és a Givira nemzetséghez tartozik. Nyolc éve nincs még neve, most vár arra, hogy az aukció nyertese eldöntse, hogy fogják hívni.

Így fest az elnevezendő molylepke Forrás: WNPA

A győztes Metzlerrel együtt fogja latinosítani a nevet, és ingyen bejárást kap a Smithsonian Intézet múzeumába is, ahol kiállítják majd a faj egy tűre szúrt példányát.

Október 23-ig lehet licitálni

Metzler azért döntött úgy, hogy aukcióra bocsájtja a rovart, mert így segíthet az őt támogató WNPA-nak. „Nem vagyok gazdag, nem tudok sok pénzt áldozni jótékonysági célokra, de így képes vagyok pénzt adni nekik hálául a sok segítségért” – mondta el az AP hírügynökségnek a biológus. A molyra

holnapig lehet licitálni,

egyelőre 12100 dollárnál jár az ára, de folyamatosan növekszik.