Meglepetésmotorral jön a legnagyobb Mazda terepjáró

Mazda CX-9 előzetes
Vágólapra másolva!
A Toyota és a Honda meghökkentő formái helyett a Mazda biztosra megy, és kevésbé megosztó, sportos dizájnt vet be. Nem lesz ez másként az új CX-9 esetében sem, de a Skyactive technológia új szintre juthat benne - a szívómotorok mellett akár turbós benzinessel.
Vágólapra másolva!

Előzetesként a Mazda kiadott egy gyári rajzott a bemutatás előtt álló CX-9 SUV-ról. A bemutató amúgy nincs messze, a hónap végén nyíló Los Angelesi Autókiállításon rántják le róla a leplet. A korábbi kémfotókról még nem sokat lehetett látni a külsőről, de a most publikált skiccen egyértelműen látszik, hogy a jelenlegi modellpalettába illeszkedni fog a KODO formanyelv alapján készülő autó.

Forrás: Mazda

A szeptemberi Frankfurti Autószalonon megmutatott Koeru koncepcióból is átvesznek megoldásokat. Az akár három üléssorral, összesen hét üléssel is kérhető új CX-9 motorterében Skyactiv motorokat találunk majd, de az MPS-modellek óta most először újra turbós benzinest is bevethet a Mazda. Iparági hírek szerint a feltöltött 2,5 literes négyhengeres a 3,7 literes V6-ost válthatja fel. A márka SUV-kínálatát a kicsi CX-3 és a kompakt CX-5 alkotja, de a CX-7 is nemsokára utódot kap.