A cégvezető nem csak egy jogi kategória

Év Fiatal Vezetője 2015 Szabó András
Vágólapra másolva!
Idén első alkalommal lehetett megpályázni az Év Fiatal Vezetője díjat. A fődíjat Szabó Andás, az iData Kft. tulajdonosa és stratégiai irányítója kapta. Fontosnak tartja, hogy a legtehetségesebb emberek vegyék körül, és hogy a cégvezető ne csak egy jogi kategória legyen.
Vágólapra másolva!

Nem jogi kategória

Szabó András, az Év Fiatal Vezetője 2015 díj nyertese úgy gondolja,

azért lehet hiteles vezető, mert a cégénél minden pozícióban dolgozott már korábban.

„Most már eljutottunk oda, hogy ezekben a pozíciókban nálam jobbak dolgoznak, a mi dolgunk vezetőként pedig éppen az, hogy a köveket elgördítsük az útból és biztosítsuk a legtehetségesebb embereket végezni a munkájukat, mert végső soron a cég az emberről szól. Anélkül csak egy jogi kategória volna” – mondta el vezetői ars poeticájával kapcsolatban .

Szabó András, az Év Fiatal Vezetője díj nyertese Forrás: Spindoc

Legyen a fiatal vezetőkön a hangsúly

A rendezvényt Bite Barbara, a Fiatal Vezetők Akadémiáját működtető Coaching Team ügyvezetője nyitotta meg. Alapító társaival azt határozták el, hogy minden erejüket a fiatal vezetők képzésére, fejlesztésére fogják fordítani, és a Fiatal Vezetők Akadémiája, valamint a most kiírt díj is ezt a célt szolgálja. „Számos pályázó fejezte ki háláját, hogy

– foglalta össze a program lényegét Tóth Annamária, a Coaching Team szakmai vezetője és a díj projektvezetője. A megmérettetésen Szlovák Gergely (IBM) lett a második és Sulyok László (Provident) a harmadik.

Színes felsővezetés kell

„Üzletileg akkor lehet a legjobb döntéseket meghozni, ha a felsővezetés minél színesebb: legyenek benne nagy számban nők és fiatalok is – én mindig emellett kardoskodom” – mondta el a zsűri részéről Czakó Borbála, a Hungarian Business Leaders Fórum elnöke, az Ernst and Young globális partnere. A szakember arra is felhívta a jelenlevők figyelmét, hogy a szakmai karrier csak egy alapot jelent,

a vezetővé válás és a kiteljesedés akkor valósul meg, ha mindez párosul a felelősségvállalással,

a CSR értékrend képviseletével, és a magánéleti, családi boldogsággal is.

A hét tagú, nemzetközi szaktekintélyekből álló zsűri első körben az 50 beérkezett pályázatból kiválasztotta a legjobb 15-öt, majd megszületett a pontozási sorrend és az első 7 pályázót személyesen is meghallgatták, ezt követően alakult ki a végső sorrend. A kezdeményezéshez készült egy mobil alkalmazás is (Év Fiatal Vezetője 2015), ahol a zsűritagokat, partnereket, a kiíró csapatot lehet megismerni, kapcsolódni a kezdeményezéshez és jelentkezni a 2016-os pályázatra.