Huszonkét évet is kaphat a sorozatrabló

9 mm-es pisztoly
Julio Caroni, manager of the weapons store in Buenos Aires, Argentina, shows a pistol 9mm, 24 January 2002. Since the recent disturbances and initiated sackings beginning 19 December because of the economic crisis, many individuals have bought guns for their own security. AFP PHOTO/Ali BURAFI / AFP / ALI BURAFI
Vágólapra másolva!
Fegyveres sorozatrablás miatt huszonkét évig is börtönben ülhet az balassagyarmati férfi, aki közel hét éven keresztül rabolt ki főleg takarékszövetkezeteket. Tavaly kapták el, és a napokban emeltek vádat ellene.
Vágólapra másolva!

Összesen negyvenhétszer követett el fegyveres rablásokat a 38 éves balassagyarmati férfi az országban, 2007 és 2014. novembere között. Az ellene felhozott vádak szerint, akár huszonkét évig is börtönben ülhet.

Csak alaptőkét akart

A férfi eredeti tervei szerint a takarékszövetkezeti fiókok, gyógyszertárak, kisebb élelmiszer üzletek kirablásaiból származó pénzt egy vállalkozásba fektette volna.

Végül a rablásokból befolyt pénzből eltartotta a családját, és a tartozásait is kifizette.

A férfi szinte minden megyeszékhelyet kirabolt, de főleg budapesti célpontjai voltak. A kiválasztott helyszínt várostérképeken, illetve interneten feltérképezte, és egy héttel a tervezett rablás előtt terepszemlét is tartott.

Kezdetekben egy gumilövedékes pisztolyt használt, később egy budapesti bankfiók biztonsági őrétől szerzett lőfegyverrel.

Ehhez hasonló fegyverrel rabolt a férfi (Illusztráció) Forrás: AFP/Ali Burafi

Az utolsó rablás

A férfi utolsó akciója egy miskolci takarékszövetkezetben volt, ahol egy ügyfél lerántotta a fejéről a csuklyáját, és a biztonsági kamerák felvételei alapján beazonosították.