Dávid és Góliát gátlástalan csatája az úton

kamion toyota
Vágólapra másolva!
Egy meghiúsult előzés, nulla követési távolság, feltartás, kiszorítósdi - ezek a közúti bosszúhadjárat örök összetevői. Az ostobaságot és mások veszélyeztetését lehet persze fokozni, például akkor, ha egy rogyásig pakolt pickup és egy pótkocsis teherautó vezetője kakaskodik.
Vágólapra másolva!

Közeleg az év vége, ideje újra felhívnunk a figyelmet a rossz vezetői döntések legveszélyesebbikére, a közúti leckéztetésre. Egy klasszikus felvételt mutatunk be Thaiföldről, ami tökéletesen demonstrálja, milyen az, amikor csatatérré válik a sztráda.

Egy Toyota Hilux pickup és egy pótkocsis teherautó vezetője fúj egymásra, és elszánt küzdelembe kezd. Az egész onnan indult, hogy a teherautó el akar haladni az amúgy elég veszélyesen megpakolt, lassan poroszkáló pickup mellett, de az begyorsított, és a szerelvény néhány centis követési távolságot tartva visszasorolt mögé.

A pickup sofőrje ezt zokon vette, és a nagy teherautó elé vágva megpróbálta megakadályozni az újbóli előzést. Sávról sávra cikáznak, néha vészfékezésbe is torkollik az értelmetlen küzdelem, és bár láthatóan próbálnak másokat nem leszorítani, könnyen tömegbalesetet okozhattak volna.

Közben a teherautó egy aljas manőverrel mégis előre kerül, de ahelyett, hogy otthagyná a másikat, pontosan ugyanazt teszi, amit korábban vele tettek. Rossz nézni, ahogy kígyózik a pótkocsi, végül egy hirtelen mozdulattal leszorítja az útról a Toyotát, amely az út menti növényzet között áll meg. A teherautós lassítás nélkül elhajt a helyszínről.