Lenyúlta a barátja McLarenjét, darabokban adta vissza

mclaren p1
Vágólapra másolva!
Egy Washingtonban összetört McLaren P1-ről jelentek meg fotók a közösségi médiában. Abu-Dzabi uralkodó dinasztiájához tartozhat.
Vágólapra másolva!

Összetörtek egy egymillió dolláros McLaren P1-est Washingtonban. Úgy tudni, hogy az autó Abu-Dzabi uralkodó dinasztiájához tartozik, legalábbis az ügyről egy olyan Instagram-fiók is írt, amely Zájed bin Szultán Ál Nahjánhoz tartozik.

Forrás: Instagram

Az itt közölt információk szerint az autót egy barát "ellopta, és összetörte", amíg a tulajdonos az Egyesült Arab Emírségekben tartózkodott. Az Instagram-fiók tulajdonosa szerint nem kell aggódni, az autó körülbelül egy hónap múlva újra az utakon lesz.

A P1 középre épített, 3,8 literes, duplaturbós V8-asa az MP4-12C-ből származik, de itt 20 százalékkal erősebb: 737 lóerős (7500-as fordulatszámnál), 720 Nm-es csúcsnyomatékát 4000-es fordulatszámnál adja le. Házon belül készített elektromotorja további 179 lóerővel és azonnal rendelkezésre álló 260 Nm-es nyomatékkal segít be a hajtásba, az erőt hétfokozatú duplakuplungos váltó juttatja el a hátsó kerekekhez. Az autóról bővebben itt írtunk.