Egész Szíriában nincs áram

szíria
Musa, a 25-year-old Kurdish marksman, stands atop a building as he looks at the destroyed Syrian town of Kobane, also known as Ain al-Arab, on January 30, 2015. Kurdish forces recaptured the town on the Turkish frontier on January 26, in a symbolic blow to the jihadists who have seized large swathes of territory in their onslaught across Syria and Iraq. AFP PHOTO/BULENT KILIC / AFP / BULENT KILIC
Vágólapra másolva!
Leállt váratlanul az áramszolgáltatás csütörtökön egész Szíriában - közölte az ország energiaipari minisztériuma.
Vágólapra másolva!

A tárca egyik illetékese azt mondta, hogy az országos áramkimaradás oka egyelőre nem ismert, de órákon belül helyreállítják a szolgáltatást.

A háborús sújtotta Szíriában gyakoriak az áramkimaradások, de az igen ritkán fordul elő, hogy az országban mindenütt szünetel az energiaszolgáltatás. Az eddigi áramkimaradásokért Damaszkusz a lázadókat tette felelőssé.

Februárban Imad Hamisz szíriai villamosenergiaügyi miniszter közölte, hogy az áramszolgáltatásban elérte a 3,75 milliárd dollárt (több mint 1000 milliárd forintot) a háború által közvetlenül okozott kár nagysága.

Az ország 13 nagy elektromos központjából ötöt értek támadások a tárcavezető szerint.

A háború sújtotta Szíriában gyakoriak az áramkimaradások, de az egész országot érintő áramszünet még nem volt Forrás: AFP/Bulent Kilic